Cercle-fans vernielen zitjes in Jan Breydel en bedanken die van Club "voor het mooie gras"

rv

De irritaties tussen Club en Cercle Brugge borrelen de jongste tijd weer op. Vooral de heraanleg van het veld in Jan Breydel zorgde voor spanningen. Daarvoor wou het groen-zwarte bestuur niet meebetalen en was Club genoodzaakt om te wachten met de heraanleg, tot Cercle zijn laatste thuismatch van 2017 tegen OHL had afgewerkt. Toen had groen-zwart, onder andere gefrustreerd omdat Club naar Jan Breydel verwijst als 'haar' stadion, al een levensgrote vlag 'Leve Cercle' achtergelaten boven de blauwe zitjes. 

Photo News

Gisteren deden ze dat nog eens over. De Bruggelingen wonnen de topper in 1B tegen Lierse met 4-1 en op sociale media circuleren foto's waarop te zien is hoe die van Cercle witte zitjes groen beschilderd hebben en er ook vernielingen zijn aangericht. "Wel bedankt voor het mooie gras", wordt er bijgeschreven. Door de zege komt een derby tussen Cercle en Club alvast weer wat dichter bij. Cercle komt zo op kop in de periodestand en heeft zo steeds meer uitzicht op promotieduels tegen de winnaar van de eerste periode, Beerschot-Wilrijk.

Club Brugge laat de grasmat in het Jan Breydel herleggen. De buren lieten evenwel een zeil op de hoofdtribune liggen met 'Leve Cercle'.
Photo News Club Brugge laat de grasmat in het Jan Breydel herleggen. De buren lieten evenwel een zeil op de hoofdtribune liggen met 'Leve Cercle'.17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • marc ledure

  Antoon Caestecker !! Het stadion ja, MAAR de kosten zijn voor CLUB, Omdat jullie te wes zijn om er iets in te doen !!! GRASMAT???? , Op gebied van poeder het is wel verf of was u er bij?? Bij bij die schoolkinderen. Moest het van mij geweest zijn ik stak die vlag van Cercle IN BRAND.Midden het veld er moest toch een nieuwe grasmat komen..

 • Antoon Caestecker

  Cercle supporters doen zoiets niet... als een onschuldig groen poeder al als verf aanzien word dan vraag ik mij af of de pers wel degelijk zijn bronnen naziet. En voor alle duidelijkheid, het is niet het stadion van Club Brugge... het is het stadion van Stad Brugge.

 • rik cappelle

  En dan tijdens de winter komen janken of ze op onze synthetische oefenterreinen mogen trainen.

 • robin verfaille

  Gewoon belachelijk,dit artikel is overgenomen(facebook) v een vrouw die afgedankt werd op het Cercle secretariaat.Deze vrouw probeert op deze lafhartige manier na te trappen.

 • Iebe Florizoone

  Totaal uit de context getrokken, 1 supporter was gevallen op dit stoeltje en daardoor was dit stoeltje kapot gegaan. Een andere supporter heeft hier dan inderdaad een foto van getrokken en dat zo op snapchat geplaatst maar dit stoeltje was nooit met opzet kapot gemaakt!!