Cercle Brugge beëindigt samenwerking met coach Fabien Mercadal

Photo News
Fabien Mercadal is niet langer de trainer van Cercle Brugge. Dat maakte de Vereniging zopas bekend. De 47-jarige Fransman betaalt het gelag voor de rampzalige seizoensstart van Cercle, met 3 op 30 de rode lantaarn in de Jupiler Pro League. Mercadal was pas in juni aangesteld als T1 van de Bruggelingen.

“Na tegenvallende resultaten miste Cercle Brugge zijn competitiestart volledig”, klinkt het op de site van de Bruggelingen. “Gesprekken tussen Cercle Brugge en Fabien Mercadal wezen vandaag dan ook uit dat beide partijen hun toekomst afzonderlijk willen voorzetten. Cercle Brugge houdt zich er echter aan om Fabien Mercadal te bedanken voor de geleverde inspanningen en wenst hem veel succes toe in zijn verdere loopbaan.”

Mercadal was sinds afgelopen zomer aan de slag bij Cercle. Hij volgde zijn landgenoot Laurent Guyot op, die vorig seizoen vier speeldagen voor het einde werd ontslagen. Cercle kon dit seizoen na tien wedstrijden nog maar een keer winnen en staat met drie punten helemaal onderaan de stand. Afgelopen weekend kregen de Bruggelingen nog een zware 6-0 pandoering van Zulte Waregem. De speeldag voordien had Cercle ook al een hele slechte zaak gedaan met een 1-2 verlies tegen Eupen, dat in de stand met zes punten boven de West-Vlamingen staat.Ook in de Beker van België liep het voor geen meter. Cercle sneuvelde in de zestiende finales in eigen huis pijnlijk tegen Rebecq (0-1) uit de tweede amateurklasse. 

Wie de opvolger van Mercadal wordt, maakte Cercle nog niet bekend. De naam van Mircea Rednic (57) circuleert al een tijdje op Jan Breydel, maar de Roemeen zou niet de enige kandidaat zijn.

De samenvatting van Zulte Waregem-Cercle Brugge:

BELGA11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • URBAIN VAN RYCKEGHEM

  Monaco --- Groen-zwart al tien speeldagen met een stevige kater opgescheept. De wuft Freddy,heeft100% gelijk,wat kan je doen met een bende huurlingen,die niet kunnen voetballen.Duidelijkheid de doelman is geen doelman maar een joker. waar is het middenveld.Groen-zwart staat perfect op schema in 1ste klasse waar is Monaco nu ???????

 • kelly Bernaert

  ze staan perfect op schema: de laatste plaats! horen niet thuis in 1ste klasse want die hebben geen klasse enkel een groot profitariaat!

 • Freddy De Wulf

  Alsof het zijn fout is. Van een bende huurlingen kun je toch niet beter verwachten.

 • Korneel De Man

  En dit zou de ploeg van't stad moeten zijn. Zelfs in 1B geen top 5 waardig

 • Geens Rik

  Ipv te investeren en nodeloos geld uit geven aan hun legertje advocaten hadden ze beter sportief wat beter ingekocht. Deze ploeg gaat verder afwaarts, dus dat ze hun advocaten nog maar wat in de buurt houden want wie weet ????