Cercle beraadt zich over lot van coach Mercadal

Fabien Mercadal.
Photo News Fabien Mercadal.
Het lijdt nog amper twijfel dat Fabien Mercadal na Adnan Custovic de tweede coach in de Jupiler Pro League wordt die dit seizoen de wacht wordt aangezegd. Na de ontluisterende 6-0 nederlaag zaterdag in Waregem beraadt het bestuur van Cercle Brugge zich, in voortdurend contact met hoofdaandeelhouder AS Monaco, over het lot van zijn Franse coach. Allicht valt morgen de hakbijl voor Mercadal.

Monaco stuurde de afgelopen dagen met de Rus Igor Korneev (ex-speler van o.a. Barcelona en Feyenoord) een verkenner het veld in, die aan Oleg Petrov (ondervoorzitter van Monaco en afgevaardigd bestuurder van Cercle) moet rapporteren. Hij woonde de wedstrijd in Waregem bij samen met Cercle-bestuurder Goemaere en sportief directeur Vitali. Voorzitter Frans Schotte, met vakantie in Gran Canaria, was er niet.

Na de wedstrijd in Waregem kregen de spelers spreekverbod. Pas anderhalf uur na de wedstrijd vertrok de spelersbus richting Brugge. Door het komende competitievrije weekend worden de spelers pas dinsdag weer op training verwacht. Wellicht staat dan een nieuwe sportieve baas voor hen. De naam van Mircea Rednic (57) circuleert al een tijdje op Jan Breydel, maar de Roemeen zou niet de enige kandidaat zijn.

Cercle blijft rode lantaarn met 3 op 30, zo’n rampzalige start was al van 1996-97 geleden. 

BELGA4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • frankie bressinck

  Dat Taravel Co own goals maken en naast de bal trappen ziet men door de vingers. Maar een coach die dag in dag uit met z'n (pruts)ploeg moet werken betaald het gelag! Hopelijk degraderen ze en zijn we er vanaf van zo'n huurlingen ploeg!

 • André Vermaelen

  Na 10 wedstrijden maar 6 punten minder dan Anderlecht, waar klagen die over ?

 • Sam Valkenborgs

  Deze ploeg heeft niets te zoeken in 1A.

 • Korneel De Man

  En we zwaaien met zijn allen naar 1B. Wat een klucht, die ploeg