CEO Pro League Pierre François: “Zal proberen verbondenheid af te dwingen”

Pierre François.
Gregory Van Gansen / Photo News Pierre François.

Pierre François staat voor een pak werk. Nu Antwerp en AA Gent na de algemene vergadering van de Pro League dreigen hun televisierechten apart te verkopen, moet de CEO van de Pro League de opgeblazen bruggen zien te herstellen. Samen met voorzitter Peter Croonen moet hij nu bekijken wat er verder kan gedaan worden om alsnog tot een collectieve toewijzing van de televisierechten te komen.

“We moeten zien hoe we als Pro League de collectieve verkoop toch nog kunnen bekomen. We zullen niet zomaar praten, maar zelfs eisen van de twee betrokken clubs dat ze meegaan in het bod waarmee 22 clubs akkoord zijn.

“Iedereen heeft het recht zijn rechten individueel te verkopen. (benadrukt) Tot nu toé, toch. Maar in het verleden zijn we er wél altijd in geslaagd het collectieve belang te doen primeren.” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.