Buitenspelgoal Kara zet Anderlecht op weg naar deugddoende zege, Gent KO

De zon schijnt weer boven het Astridpark. Met de nodige dosis karakter en geluk - zie de buitenspelgoal van Kara - voetbalde paars-wit zich vandaag opnieuw in de titelstrijd (2-0). AA Gent kon voor te weinig dreiging zorgen en lijkt de titeldroom te mogen opbergen. Al is dat in deze play-off 1, zoals steeds, onder voorbehoud.

De verliezer mag de titel vergeten. Hein Vanhaezebrouck besefte deze week maar al te goed het belang van de topper in het Astridpark. Money time in de play-offs, en net dan moet Hein het stellen zonder Boussoufa en Asare. Jammer.

Bij Anderlecht zette Roger Vanden Stock iedereen op scherp. Er moest gereageerd worden tegen de Buffalo's na de wanprestatie op Schiervelde. Besnik Hasi wijzigde zijn ploeg slechts op één plek. Ouderdomsdeken Deschacht mocht op de bank plaatsnemen, Büttner was de linksachter van dienst.

Buffalo's spelen met vuur
Paars-wit begon hoopgevend aan de partij, tot AA Gent na tien minuten van tactiek veranderde. Saief bracht Anderlecht aan het twijfelen, maar tot kansen leidde dat niet. Integendeel, die waren vandaag voor de Brusselaars. Acheampong, de Speedy Gonzalez van het Astridpark, zorgde in zijn eentje voor een handvol corners. AA Gent speelde met vuur en kreeg bij een misser van Praet al een serieuze waarschuwing. De lijnrechter stak dan maar een handje toe. Op een vrije trap stonden ze bij Anderlecht met drie (!) man buitenspel en toch werd de kopbalgoal van Kara goedgekeurd. Vanhaezebrouck kon zijn eigen ogen niet geloven.

'Bous' warmde zich intensief op tijdens de rust, maar op de rentree van de Prins moest het Astridpark nog even wachten. Tien minuten ver - en na twee kansen voor Anderlecht - werd Boussoufa toch voor de leeuwen geworpen. AA Gent moest iéts doen, want paars-wit bleef de gevaarlijkste ploeg. Getuige de bal op de paal van Djuricic, de vervanger van de licht geblesseerde Defour. Pas na de inbreng van Wikheim kwamen de Buffalo's opzetten. Depoitre trapte dé kans op de gelijkmaker op Proto.

Aan de overkant was het wél raak. Acheampong bekroonde in de slotminuten zijn wedstrijd met een doelpunt: 2-0. Mag AA Gent nu de titel vergeten, Hein?

Lees het uitgebreide verslag van onze man ter plaatse op HLN Plus.  Proef NU voor 1 euro 5 weken lang van HLN PLUS, onze zone exclusief voor abonnees

belga
belga
photo_news
photo_news
belga
belga
belga
belga
photo_news