Buffalo's met dichtgeknepen billen voorbij STVV

Op vier speeldagen heeft AA Gent slechts vier keer de weg naar doel gevonden. Geen duizelingwekkende cijfers, maar de Buffalo's blijven wel punten pakken. Thuis tegen STVV had de landskampioen genoeg aan een intikker van Depoitre. In de tweede helft ontsnapte AA Gent nog aan puntenverlies toen een uithaal van Dompé op de lat uiteenspatte: 1-0. Door de (alweer) krappe overwinning springen de Buffalo's naar een tweede plek in het klassement.

Met bijzonder veel respect. Zo ontving AA Gent Sint-Truiden vandaag. Zelden gezien hoe de coach van een landskampioen met zoveel ontzag over een promovendus sprak, maar Hein Vanhaezebrouck wist wat hij deed. Na de sterke prestatie op Anderlecht zou zijn spelersgroep wel eens last kunnen hebben van hoogmoed. En STVV is ook geen makkelijke prooi. Yannick Ferrera bouwde de Kanaries om tot ware roofvogels die al eerder de scalp van Club Brugge namen.

Met de nederlaag van Anderlecht eerder op de dag in gedachten, kwamen de Buffalo's vol goede moed op het veld. Alleen jammer dat de opbouw zo slordig verliep. Het ging moeizaam, ondanks de op een gegeven moment 72% balbezit. De openingsgoal kwam dan ook uit de lucht vallen. Nana Asare, stille kracht in het elftal van Vanhaezebrouck, bediende na een prima inspanning Laurent Depoitre. En zo'n kans moet je de bonkige spits niet geven: 1-0. Even later kreeg STVV nog een klap te verwerken toen Edmilson met een zware ribblessure naar de kant moest.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA

Ook na rust hetzelfde spelbeeld. Bitter weinig kansen in de Ghelamco Arena. Gelukkig scheen de zon, zodat toch een deel van het publiek iets aan de avond had. Sint-Truiden rekende op een flits en die kwam er ook. Alleen jammer voor de promovendus dat de pegel van Dompé op de dwarsligger viel. STVV probeerde nog wel een slotoffensief te ontwikkelen, maar het miste duidelijk de creativiteit van Edmilson. AA Gent hield stand in het slot met een knappe knal op de lat van invaller Kalifa Coulibaly, maar kon - buiten een sterk uur op Anderlecht - dit seizoen nog niet echt overtuigen.

PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA