Buffalo's boeken historische zege, Club blijft achter met 1 op 9

Wat is er toch aan de hand met Club Brugge? In Europa won het simpel van de Deense landskampioen, maar in de eigen competitie loopt het al drie matchen voor geen meter. In de topper bij AA Gent verloor het na een slappe prestatie met 2-1 en blijft het achter met een pijnlijke 1 op 9. Meteen ook de eerste topper die de Buffalo's konden winnen in de Ghelamco Arena. Anderlecht kan straks tot op één punt komen van leider Club Brugge.

De Slag om Vlaanderen werd al geleverd voor de wedstrijd goed en wel begon. Gisteren maakten enkele hooligans amok op de Vrijdagmarkt in Gent en ook beide trainers lieten zich niet onbetuigd. Hein Vanhaezebrouck koos verrassend voor een 4-3-3 terwijl Michel Preud'homme slechts tien namen vrijgaf voor de aftrap. De reden: José Izquierdo. De Colombiaan werd tijdens de opwarming getest, maar niet fit genoeg bevonden. Daardoor kwam Davy De fauw in de ploeg en hield Club het op een 3-5-3-opstelling.

Preud'homme had duidelijk niet verwacht dat zijn collega aan de overkant zou afstappen van zijn vertrouwde opstelling en moest al héél vroeg ingrijpen. Daardoor was de Brugse defensie, met als exponent Thomas Meunier, op zoek naar zichzelf. AA Gent strafte dat met de snelheid van Moses Simon uitstekend af. De nieuwkomer is op korte tijd uitgegroeid tot een revelatie én sterkhouder en liet na een foutje van De fauw de netten trillen: 1-0!

De Bruggelingen waren het eerste halfuur nergens, maar kwamen dan geleidelijk aan beter in de match. Victor Vazquez en Lior Refaelov lieten zien dat ze uitstekend kunnen voetballen, maar Matz Sels echt in de problemen brengen zat er niet in. Na een tactisch steekspel trok Hein Vanhaezebrouck met een brede glimlach de rust in.

BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS

Ook in de tweede helft had AA Gent de partij onder controle. Blauw-zwart zocht wel naar de gelijkmaker, maar voetballend vond het nauwelijks een oplossing. De 1-1 viel dan ook wat uit de lucht. Met een gelukje kon Ruud Vormer een voorzet van Vazquez in doel duwen.

De sfeer werd grimmiger en de bezoekers ontsnapten tot drie keer toe aan de uitsluiting. Eerst flirtte Timmy Simons met zijn tweede gele kaart bij een fout op kwelduivel Simon en even later trapte Vormer Sven Kums van het veld. Dé ergste overtreding moest dan nog komen. Invaller Boli Bolingoli ging vol op het been van Lasse Nielsen staan en kreeg slechts geel van scheidsrechter Serge Gumienny.

Twintig minuten voor tijd kookten de potjes helemaal over bij Club Brugge. Na een onschuldig duel met Bolingoli kreeg AA Gent een vrije trap op een interessante plek. Gumienny stuurde meteen enkele leden van de technische staf richting tribune en het ging van kwaad naar erger toen Simons de vrije trap in zijn eigen doel verlengde. Onder druk van Gershon, die duidelijk buitenspel stond. Preud'homme schoot net niet uit z'n vel, maar de nederlaag kon het niet meer afwenden. Met 1 op 9 is het tijd voor bezinning bij blauw-zwart.

PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA