Brugse 'VAR-fan' woont ... vlakbij stadion Anderlecht: "Tegen Gent kom ik in een eendenpak"

Photo News
De meest opgemerkte figuur van de topper Club-Anderlecht was zonder twijfel de Brugse supporter die in beeld de draak stak met de videoscheidsrechter. Opmerkelijk: de fan woont … op slechts tien kilometer van het stadion van aartsrivaal Anderlecht. “Die VAR speelt al weken een negatieve rol. Ik zat al drie weken met het idee in mijn hoofd”, zegt Kristof.

Het leek wel voorbestemd: de videoscheidsrechter speelde al vóór aanvang van de wedstrijd een beslissende rol. Door problemen met de verbinding begon de cruciale topper met twintig minuten vertraging. Op dat moment kwam Kristof (41) al veelvuldig in beeld. De reden? Op zijn hoofd was een tv-scherm geïnstalleerd met een duidelijke verwijzing naar de VAR. “Plots stond mijn telefoon roodgloeiend”, glimlacht de veertiger vlak na de wedstrijd. “Eerlijk? Ik zat al drie weken met het idee in mijn hoofd. Als ik nu niet in beeld kwam, dan nooit. Wees eerlijk: die videoref speelt al weken een negatieve rol. Ik ben voorstander van het systeem, als het correct wordt gebruikt. Dat gebeurt jammer genoeg te weinig. Het is vooral in het voordeel van Anderlecht.”

Relativeren

Opmerkelijk genoeg woont de geboren Clubsupporter vlakbij het stadion van aartsrivaal Anderlecht. “Op zo’n tien kilometer, maar mijn motto is: FCB till I die”, lacht Kristof, die de uitslag trouwens wel kan relativeren. “Ik heb veel kameraden die supporter zijn van Anderlecht. Er is genoeg miserie in de wereld. Ik kan een voetbalwedstrijd dus zeker wel relativeren. Tegen Gent kom ik in een eendenpak!”, besluit Kristof. 

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
BELGA
Photo News7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eddy benooit

  Niet met zekerheid zeggen Jurgen?? Mss omdat het Theo was,en niet diaby !!

 • jan meerbergen

  Wat een opmerking Jurgen,bij Pearl tweede bril gratis,eens langs gaan a.u.b. Al die commentaar hieronder, humor kennen de paarse zuurpruimen spijtig genoeg niet.

 • Jurgen Bastiaens

  welke blunder begin de VAR? Tackle op vanaken was te licht. Swalbe van dennis, theo die wel of niet off side stond, zelfs vandaag kan niemand dit met zekerheid zeggen. De enige fout die de VAR maakte was een doelpunt toekennen dat geen doelpunt was

 • Kris De Smet

  Vertrek op tijd met uwen tractor

 • antonia de smet

  veel lachen zal die ni meer gedaan hebben na de wedstrijd mijn gedacht