Brugse politie: "Supporters Club Brugge bevonden zich niet op urnemuur"

.
Matthias Mariën .
Bij het verwelkomen van de spelersbus van Club Brugge stonden enkele supporters zondagmiddag niet op een urnemuur van het kerkhof. Dat meldt de Brugse lokale politie. De supporters bevonden zich immers op een muur ter hoogte van de composthoop van de begraafplaats. De politie hekelt de voortijdige berichtgeving over grafschennis.

Voor de wedstrijd tegen Anderlecht hadden heel wat fans zich gisteren verzameld langs de weg die de spelersbus moest afleggen naar het Jan Breydelstadion. Op beelden in de media was te zien hoe een tiental mensen vanop het kerkhof de gebeurtenissen volgde. De Brugse politie is daarom een onderzoek gestart naar vermeende feiten van grafschennis.

Uit de beelden is ondertussen gebleken dat de supporters zich niet op een urnemuur, maar wel op een muur ter hoogte van de composthoop van de begraafplaats bevonden. Bovendien werd op het kerkhof van Sint-Andries geen materiële schade vastgesteld. De fans lijken op de beelden ook niet de intentie te hebben om de graven te beschadigen. De politie benadrukt wel dat de supporters op het kerkhof eigenlijk niets te zoeken hadden. "We willen hierbij de supporters vragen om de sereniteit te bewaren op dergelijke plaatsen en kerkhoven niet te betreden als je daar niet hoeft te zijn", aldus woordvoerster Lien Depoorter.

Naar aanleiding van de berichtgeving in de media kreeg de politie zondagavond enkele meldingen over de feiten. Maandag deed nog een familielid aangifte om een duidelijk signaal te geven dat supporters niet op het kerkhof thuishoren.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dirk govaerts

  kerkhof is kerhof en dit soort supporters die dit doen op een kerkhof horen niet thuis bij CLub .Van een kerkhof blijf je af ,zeker om iets beter te kunnen zien???

 • Werner Gielis

  het blijven idioten, op een kerkhof kom je om de overleden te eren, en niet een bende omhooggevallen sjotterkes !

 • Geert Thijs

  Na de match waren er in Brugge Veel lijken he Verhaeghe en Leko

 • Eddy Bryon

  Blijf van een kerkhof voor wat onnozele voetbal !!! Laat de mensen rusten in vrede !!!!