Exclusief voor abonnees

Breekt Club het record onder Broos in ’93-’94? “Het voetbal is anders. Als het druppelt in Anderlecht, regent het nu in Brugge”

Hugo Broos.
Florian Van Eenoo Photo News Hugo Broos.
Altijd fijn Hugo Broos (67) terug te zien. Goeie vent. Het moet zijn dat zijn vrouw Sonja er ook zo over denkt – al 46 jaar zijn ze getrouwd; stilaan Gouden Bruidspaar. In het seizoen ’93-’94 verloor Club Brugge onder Broos maar één keer. Met Hugo gingen we filosoferen of dit Club dit seizoen béter doet. Dat, en over leven & werk. “Het is niet omdat ik eens een massage geef, dat ik een kinesist ben.”

“Woensdag kan”, had hij aan de telefoon gezegd. “Maar ’s avonds dan. Op woensdagmiddag ­komen altijd mijn drie jongste kleinkinderen.” Schattig. Opa Hugo. Vandaar dat hij woensdagavond in ‘Weinebrugge’ al meteen verlekkerd en vermoeid om een pintje vraagt. “In de zomer rijden mijn vrouw en ik al eens naar zee met die gasten, maar zoals vandaag – als ’t slecht weer is – kun je niet buiten, hé. En ik wil ze (respectievelijk 8, 7 en 4 jaar, red.) niet een hele middag voor televisie zetten. Ze mogen éventjes op de iPad, maar daarna spelen we gezelschapsspelletjes – Vier op een Rij, Monopoly voor kinderen... ’t Is wat, hoor. (lacht) Santé.”

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • rik cappelle

    Wij moeten geen records najagen of proberen te breken. Het enige dat wij moeten doen is 'proberen' van kampioen te spelen, niet omdat wij moeten kampioen spelen maar omdat wij het willen. Vooral voor al die fantastische supporters. Probeer maar eerst en vooral vanavond te winnen in Moeskroen, dat zal al moeilijk genoeg zijn want hun veld gaat bezaait liggen met ijzers en schietgeweren.