Boucaut wéér de gebeten hond. Donkerrode tackle Dalsgaard onbestraft

Twitter VTM Stadion
Het zijn niet de play-offs van Alexandre Boucaut. De ref was vandaag kop van Jut op Jan Breydel, en met reden. Een vliegende tackle van Henrik Dalsgaard op Ruud Vormer bleef onbestraft. Tot ongeloof en grote frustratie van de Brugse bank.

De fout gebeurde nochtans net onder de neus van de ref. Nadien bleef het Brugse publiek Boucaut op de korrel nemen. Elke beslissing in het nadeel van blauw-zwart werd op gejoel onthaald. Dalsgaard bleef er na afloop rustig onder. "Een goede tackle, ik had de bal", vertelde de Deen.

Ook Vormer kon nog best leven met de horrortackle. "Weet je, ik kan ook mijn voet zetten. Had ik vorige week geen rood gehad, dan zette ik nu mijn voet", sprak de Nederlander verrassend. "Maar dan vlieg ik er weer uit en ben ik de lul. Nu hield ik me een beetje in, anders had ik ook mijn voet gezet."

Bij Zulte Waregem waren ze dan weer niet te spreken over de twee afgekeurde doelpunten. Bij de eerste had Boucaut een duwfout van Babacar Gueye op Helibelton Palacios gezien. Op slag van rust keurde de ref dan weer een doelpunt van Dalsgaard af. De Deen hinderde doelman Ludovic Butelle te veel volgens Boucaut. In de eerste helft kreeg Club dan weer geen strafschop na een overtreding van Marrone op Vanaken.

Het is niet de eerste keer dat Boucaut in deze play-off 1 kritiek krijgt. Op de vorige speeldag liet hij een duidelijke penaltyfout van Charleroi-doelman Nicolas Penneteau op Anderlecht-spits Lukasz Teodorczyk blauwblauw (zie onderstaande video).

Photo News