Boucaut kop van Jut voor Lokeren, maar zijn juiste beslissing levert RSCA wel zege op

Anderlecht mist efficiëntie op Daknam

BELGA
Anderlecht kan met een overwinning richting Celtic, maar het had nooit zo mogen bibberen tot het einde. Tegen Lokeren toonde paars-wit alweer een gebrek aan efficiëntie. Hoe zal déze ploeg dinsdag drie keer scoren?

"Merci Boucaut!" De fans van Lokeren viseerden rond het uur de scheidsrechter. Aanleiding was een goedgekeurd doelpunt van Anderlecht voor 1-2. Rassoul liep op dat moment achter het doel, maar de ref oordeelde terecht dat de Lokeren-verdediger toch deelnam aan het spel. Hanni stond zo geen buitenspel - tot onvrede van Lokeren -, Onyekuru kon de 1-2 simpel binnenschuiven.

Photo News

En zeggen dat Lokeren net zijn beste helft van het seizoen gespeeld had. Althans als we de oude man in de perszaal mochten geloven. Wel, als hij de waarheid sprak, hebben we met de Wase supporters te doen - zo goed was het allemaal niet, tussen de mistbanken door.

Let wel: Lokeren was in de slotfase van de eerste 45 minuten best dreigend. De Ridder had altijd moeten scoren, een knal van Ticinovic verdiende beter en De Sutter trapte maar net naast. Maar tegelijk is de realiteit dat de thuisploeg enkel zijn tweede adem vond omdat Anderlecht-rechtsachter Appiah net voor het halfuur zo dom was om een penaltyfout te begaan. Skulason nam het geschenk in dank aan: 1-1, waardoor Lokeren dus uit het niets ging voetballen.

BELGA

Voordien was Anderlecht heer en meester op Daknam. Een dominantie - het leek wel alsof Lokeren de bal niet wilde hebben - die resulteerde in de verdiende voorsprong. Appiah, die af en toe iets doet dat hij eigenlijk niet kan, met de prima voorzet, Gerkens met de 0-1. Alleen liet paars-wit nadien alweer na om de match op slot te gooien. Hanni poeierde over, Onyekuru miste precisie en Teodorczyk trok gewoon de lijn van zijn seizoen door.

Photo News

Toch kwam paars-wit na de controverse om de 1-2 nooit meer in de problemen. Een echte opsteker richting Celtic in de Champions League werd de partij evenwel ook niet - daarvoor werden er te veel mogelijkheden onbenut gelaten. Het is ons dan ook een raadsel hoe de landskampioen in Schotland drie keer zal scoren. Maar ach, de kloof met leider Club Brugge is toch voor één dag weer wat kleiner geworden. En wie het kleine niet eert…

Photo News
BELGA73 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erwin Van Roy

  leer aan een brugge supporter of een rsca hater het reglement niet ze denken steeds dat zij gelijk hebben en zien het enkel door hun eigen bril. vandaag is het een foute beslissing en volgende week als het bij hen gebeurt dan is dat een juiste beslissing. maar dan nog zal de beslissing voor rsca fout blijven. stel u voor dat ze hun ongelijk moeten toegeven

 • jammy cappon

  Correcte beslissing? Eerste goal rsca na duwfout, tweede goal na twijfelachtige beslissing. Eigenaardig dat Boucaut het reglement wel kent voor Franstalige ploegen en niet voor Nederlandstalige. Remember de onterechte strafschop in mouscron tegen club. Ook blauwzwarte bond zeker? Of zou colin toch nog iets van invloed hebben???

 • Jan Van den Bergh

  De scheidsrechter heeft blijkbaar altijd ongelijk , zelfs als hij gelijk heeft ...

 • Nico Vanden Buys

  Die van Brugge zijn weer galet aan het geven. Gisteren de match gezien van Brugge. Van de twee rode kaarten die ze moesten krijgen geen woord. Ze worden al het ganse seizoen bevoordeeld ,zwijgen is het beste . Verhaegen is goed bezig in Brussel.

 • Christiaan Goethals

  RSCA werd niet bevoordeeld Sanne. Je mag niet over de doellijn stappen om iemand buitenspel te zetten. Wist ge dat niet.? Meer kijken naar Joos, dacht ik.