Bondsparket overweegt beroep tegen 'milde' sancties Van Damme, Sylla en Kums

Jelle Van Damme verlaat de bondsgebouwen.
PHOTO_NEWS Jelle Van Damme verlaat de bondsgebouwen.
Het bondsparket van de KBVB gaat vandaag intern overleg plegen om eventueel in beroep te gaan tegen de sancties die de Geschillencommissie dinsdag uitsprak over Zulte Waregem-spelers Idrissa Sylla en Sven Kums en Standard-kapitein Jelle Van Damme.

"Het bondsparket heeft kennis genomen van de beslissingen van de Geschillencommissie voor het Betaald Voetbal en pleegt intern overleg of er beroep wordt aangetekend", laat de bondsinstantie vanochtend weten via een persbericht. "De beslissing zal donderdagvoormiddag meegedeeld worden, desgevallend eerst aan de clubs."

Idrissa Sylla en Jelle Van Damme werden gisteren door de Geschillencommissie vrijgesproken van schorsing voor hun rode kaart na een opstootje in de wedstrijd Standard - Zulte Waregem (4-1) op speeldag 7 in play-off I. Ook Sven Kums kreeg in die wedstrijd rood. Hij kreeg één speeldag effectieve schorsing opgelegd.

Mild
De beslissingen van de Geschillencommissie vielen mild te noemen. Voor Sylla en Van Damme had het bondsparket één speeldag schorsing gevorderd, voor Kums zelfs drie. Standard en Zulte Waregem gebruikten als argument ter verdediging dat het scheidsrechtersverslag van de wedstrijd ongeldig zou zijn. Dat werd immers ondertekend door ref Sebastien Delferière, die echter al na 14 minuten geblesseerd was vervangen door zijn assistent Alexandre Boucaut, die dus ook de rode kaarten uitdeelde. Delferière ligt omwille van die blessure overigens zes tot acht weken in de lappenmand en zal dit seizoen geen wedstrijden meer leiden, meldde hij dinsdagavond op Twitter. Hij scheurde een spier in de voetzool.