Bob Peeters test meteen de spierballen van zijn jongens

PHOTO_NEWS

Het veld van vierdeprovincialer FC Daknam, dat vormt vandaag het decor voor de eersten troepenschouw van Sporting Lokeren. Meest opvallende gezicht op de oefenstonde van de Oost-Vlamingen is natuurlijk dat van kersvers trainer Bob Peeters. Al stonden er nog zeven - van de acht in totaal - neofieten op het veld: Miric, Rassoul, Ghadir, Enoh, Boras, Dujardin en Cremers. De 41-jarige Peeters leidt samen met zijn ook al nagelnieuwe T2 Patrick Van Houdt en keeperstrainer Erik Amelinckx al meteen twee trainingen, eentje om 10u30 - waarvan u hier de beelden ziet - en ook nog eentje om 15 uur. De spelers mochten vanmorgen al fors hun spierballen laten rollen.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

Tester wil overtuigen
De Waaslanders maakten meteen ook van de gelegenheid gebruik om hun nieuwkomers voor te stellen aan de pers. "Ik hoop dat ik slaag tijdens mijn testperiode bij Sporting Lokeren", stelde de 23-jarige Kroaat Ivan Boras. "Mijn positie is rechtsachter, maar ik ben zeer aanvallend ingesteld en heb daarvoor mijn snelheid mee als troef. Ik heb veel over de Belgische competitie gehoord en ben zeer blij met de interesse van de club."

Nieuwe topschutter?
Met de 24-jarige Israëliër Mohammed Ghadir mikte Lokeren op een vlotscorende spits. "Natuurlijk is mijn transfer naar Lokeren een grote stap in mijn loopbaan, maar ik ken de Belgische competitie al. Ik was enkele seizoenen geleden immers aan de slag bij Beveren. Toen stond ik door een beenbreuk echter lang aan de kant. Van die blessure heb ik geen last meer. Ik wil bij mijn tweede passage in dit land van mij laten spreken", verduidelijkte Ghadir. "Ik wil me bij Lokeren in de kijker spelen met het oog op een eventuele selectie voor mijn nationale ploeg."

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

Mikken op linkerkolom
Ook trainer Bob Peeters mocht natuurlijk zijn zegje doen, hij toonde zich meteen ambitieus. "De competitie nadert met rasse schreden en daarin wil ik met Sporting Lokeren zo hoog mogelijk eindigen in de linkerkolom", vertelde de voormalige Rode Duivel. "Ik heb een leuk gevoel aan deze eerste training overgehouden. Er is natuurlijk veel veranderd op Lokeren. Bijna de hele trainersstaf werd vervangen, er zijn enkele sterkhouders zoals Hans Vanaken vertrokken en er moeten een pak nieuwe spelers ingepast worden. Ik ken mijn twee nieuwe assistenten zeer goed. Met Patrick was ik nog aan de slag bij Charlton en Erik ken ik nog van mijn passage bij de buren uit Beveren. Ik ben blij dat ik met deze groep aan de slag kan. Van bij de eerste dag werd duidelijk dat er gretigheid in de kern zit."

Inspraak bij transfers
De verbaal vaardige Peeters wil vooral hard werken: "De medische testen van gisteren wezen uit dat enkele spelers genoten hebben van hun vakantie, maar daar zijn de komende weken voor. Het is zeker een uitdaging om na vijf jaar van Peter Maes over te nemen. Die man heeft hier iets op poten gezet. Aan mij om het werk verder af te maken. Er is natuurlijk altijd druk, zeker bij een club als Lokeren, dat maakt het juist zo leuk. Bij het aantrekken van de nieuwe spelers heb ik mijn inspraak gehad. Ik heb dan ook uren met Willy Reynders samengezeten. We zijn nog met enkele spelers bezig. We testen momenteel Ivan Boras, een rechtsachter. Op die positie zitten wij krap en ook een nummer tien moet er nog komen. Normaal gezien hanteer ik bij Lokeren een 4-3-3. De komende weken gaan we de trainingsintensiteit serieus opdrijven. Volgende week hebben we alvast nog een teambuilding."

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS