BNP Paribas Fortis verdwijnt mogelijk van de Anderlecht-shirts: Couckes Commerciële Revolutie

Photo News
De kans is reëel dat Anderlecht na 37 jaar een nieuwe hoofdsponsor krijgt. De nieuwe bestuursploeg wil de inkomsten opkrikken, waardoor BNP Paribas Fortis - de vroegere Generale Bank - mogelijk van de shirts verdwijnt. De Commerciële Revolutie onder Coucke is begonnen.

BNP Paribas Fortis tekende in de zomer van 2017 een nieuw contract van 2+2 jaar als shirtsponsor van Anderlecht. Minder dan één jaar later onderhandelt paars-wit met diezelfde bank om de overeenkomst opnieuw op te waarderen.

Om dat te begrijpen, moeten we terug naar de turbulente realiteit waarin Anderlecht zich één jaar geleden bevond. De club stond te koop, had nog geen overnemer gevonden en leefde in onzekerheid over het Eurostadion. Om de continuïteit toch te waarborgen, ging paars-wit rond de tafel zitten met heel wat sponsors om nieuwe contracten af te sluiten. Alleen zat Anderlecht gezien de omstandigheden in een zwakke onderhandelingspositie. Het gevolg: de grote sponsors tekenden wel een nieuw contract, maar tegen verminderde voorwaarden.

Je hebt 20% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Ledure

    Ewwin Van Roy !! En wij het jaar er voor EN verleden jaar tweede en weer kampioen. tweemaal in drie jaar. De REF waar Anderlecht altijd mee werkte ( onder tafel) zijn met pensioen en de bewijzen zijn er , Sorry er is er nog 1 Mr Verbist ?? maar het heeft hem niet gelukt.

  • Erwin Van Roy

    werry Galle niet te rap he vorig jaar was rsca kampioen en dit jaar brugge. ze zijn bijgebeend dank zij een gratis stadion die de balasting betaler heeft gezet. maar rsca is niet dood. wacht maar met coucke

  • Werry Galle

    Club Brugge heeft Anderlecht ingehaald??? Voorbijgestoken ja. En ter plaatste achtergelaten!

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00