Bergen strikt Udinese-huurling

Beleck speelde al voor heel wat clubs in Europa
BELGA Beleck speelde al voor heel wat clubs in Europa
Bergen heeft de 20-jarige spits Steve Beleck voor een seizoen gehuurd van het Italiaanse Udinese. Dat meldde de Henegouwse eersteklasser vandaag.

De Frans-Kameroense aanvaller kwam op 15-jarige leeftijd in Frankrijk terecht om uiteindelijk naar Griekenland te trekken, waar hij in 2009 debuteerde in de eerste ploeg van Panthrakikos. In 2010 belandde Beleck in de Serie A bij Udinese, dat hem uitleende aan AEK Athene. In de Griekse hoofdstad speelde hij 36 wedstrijden en trad hij ook aan in de Europa League, waarin hij het in 2011 opnam tegen Anderlecht.

Na zijn periode bij AEK Athene leende Udinese Beleck nog uit aan Watford en Stevenage, respectievelijk een Engelse tweede- en derdeklasser. "Mijn periode in Engeland was niet gemakkelijk. Bij Watford had ik veel contact met mijn vriend Geoffrey Mujangi Bia (nu bij Standard). Hij heeft me aangeraden om bij Bergen te tekenen. Dit is een mooie uitdaging voor mij. Ik krijg de bal graag toegespeeld in de ruimte. Fysiek ben ik klaar, ik heb de hele voorbereiding bij Udinese meegemaakt", besloot de nieuwe nummer 9 van Bergen, dat uit vier wedstrijden in de Jupiler Pro League slechts een punt puurde.

Het is al de tweede inkomende transferbericht voor Bergen vandaag. Eerder raakte ook al bekend dat linksachter Christophe Diandy naar het Stade Charles Tondreau trekt. De Senegalees komt over van landskampioen Anderlecht en tekende een contract van drie seizoenen met optie van twee jaar.