Benjamin Lambot ruilt Lierse voor club uit Azerbeidzjan

PHOTO_NEWS
Lierse-middenvelder Benjamin Lambot heeft een opvallende transfer versierd. De Brusselaar gaat met onmiddellijke ingang aan de slag bij FK Simurq Zaqatala. Die Azerbeidzjaanse club maakte de transfer vandaag bekend op haar website.

Lambot was op overschot bij Lierse en mocht van trainer Stanley Menzo tijdens de voorbije winterstop ook niet mee op stage. Sindsdien was hij op zoek naar een nieuwe club. Die heeft hij nu gevonden in het verre Azerbeidzjan.

De 26-jarige Brusselaar tekende een contract van één seizoen, met optie op een verlenging van een jaar. Simurq Zaqatala is momenteel op oefenstage in het Turkse Antalya. De competitie in Azerbeidzjan ligt stil door de winterstop. De nieuwe club van Lambot staat er na achttien wedstrijden op een zesde plaats in het klassement, dat tien ploegen telt.

Eerder was Lambot in de Belgische tweede klasse aan de slag, hij speelde er voor Tubeke en Excelsior Virton. Tussen 2009 en 2012 verdedigde hij de kleuren van Antwerp, alvorens door Lierse weggeplukt te worden.