Benito Raman: "Ik kan mijn voet naast iemand als Praet zetten"

Benito Raman brak dit seizoen helemaal door bij de club van zijn hart AA Gent.
BELGA Benito Raman brak dit seizoen helemaal door bij de club van zijn hart AA Gent.
Neen, aan zelfvertrouwen en zelfbewustzijn heeft AA Gent-goudhaantje Benito Raman allerminst gebrek. In het vooruitzicht van het beladen duel tegen play-off 1-concurrent Standard neemt de aalvlugge aanvaller alweer geen blad voor de mond. "Als ik nu bij de nationale beloften tussen Dendoncker en Tielemans loop, heb ik echt niet het gevoel dat zij van een ander niveau zijn. Ik kan mijn voet naast iemand als Praet zetten," zegt Raman in Het Nieuwsblad.

Buffalo-jeugdproduct Raman werd op zijn zestiende met veel tromgeroffel aangekondigd als 'the next big thing' en met een beetje vertraging en na uitleenbeurten aan Beerschot en KV Kortrijk lijkt de vinnige spits zijn talent dan toch te verzilveren. Vier jaar geleden stond hij nog in de belangstelling van Aston Villa en Anderlecht. "Natuurlijk had ik kunnen doorbreken bij paars-wit", zegt Raman zonder aarzelen. "Ze hebben na mijn negatief antwoord Massimo Bruno teruggehaald en zie welk parcours hij heeft afgelegd. Maar ik zit hier goed. Doorbreken bij Gent was een van mijn jeugddromen."

"Praet geen ander niveau"
Ook bij de Belgische beloften steekt Raman zijn neus aan het venster. Zo liet hij tegen Spanje nog een geweldig doelpunt optekenen. "Ik heb mezelf een tijdlang niet beschikbaar gesteld voor de nationale jeugdploegen omdat ik prioriteit wilde geven aan doorbreken bij Gent en de bondscoach me niet echt lag. Als ik nu bij de nationale beloften tussen Dendoncker en Tielemans loop, heb ik echt niet het gevoel dat zij van een ander niveau zijn. Ik kan mijn voet naast iemand als Praet zetten, met wie ik eerder bij de nationale jeugd speelde. Alleen heeft hij al meer matchen op het hoogste niveau gespeeld. Bij mij heeft het iets langer geduurd voor ik echt kon doorbreken bij AA Gent. Misschien ben ik meer een laatbloeier", besluit Raman.

Natuurlijk had ik kunnen doorbreken bij Anderlecht

Benito Raman

Ik heb mezelf een tijdlang niet beschikbaar gesteld voor de nationale jeugdploegen omdat ik prioriteit wilde geven aan doorbreken bij Gent en de bondscoach me niet echt lag

Benito Raman
BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS