Belhocine nieuwe assistent-coach van Kortrijk

PHOTO_NEWS
Karim Belhocine zet een punt achter zijn spelerscarrière en wordt de nieuwe assistent van Johan Walem bij KV Kortrijk, zo meldt de eersteklasser vandaag. Cédric Berthelin gaat dan weer aan de slag als coach van de doelmannen.

Belhocine keert zo terug naar de club waarvoor hij tussen 2008 en 2011 al actief was als speler. Voor de Kerels speelde hij 101 matchen in drie seizoenen en scoorde vijf keer. Daarna vertrok Belhocine naar Standard en speelde hij nog voor Waasland-Beveren en KAA Gent, waarmee de verdediger/middenvelder afgelopen seizoen kampioen werd.

De nieuwe keepertrainer van Kortrijk wordt Cédric Berthelin. De 38-jarige Fransman begon zijn carrière als doelman bij Lens in de Franse Ligue 1 en speelde achtereenvolgens voor Luton Town, Crystal Palace, RAEC Mons, Dender, Excelsior Moeskroen en KV Oostende. Bij KV Oostende was Cédric Berthelin de voorbije twee seizoenen actief als keeperstrainer.

Eric Dehaeseleer wordt de nieuwe Fysical Coach van KV Kortrijk. De 48-jarige Dehaeseleer heeft een master in Lichamelijke Opvoeding en bewegingswetenschappen. Hij was eerder actief voor de LBFA (Franstalige Atletiekliga) en was ook fysical coach bij RSC Anderlecht van 2002 tot en met 2013.

Kortrijk traint maandag 15 juni voor het eerst onder de nieuwe technische staf.