Ga naar de mobiele website
^ Top

Beerschot springt na 12 op 12 naar vierde plaats

photo_news
Twaalf op twaalf, van de kelder van het klassement naar een plaats in de top-vier: op het Kiel is het opnieuw carnaval. Nààst het veld beweegt het dan voortdurend in het organigram, met tal van wissels binnen bestuurlijke en technische staf, ook óp het terrein zit de vaart er bij Beerschot sinds enkele weken stevig in. Vanavond moest ook KV Kortrijk ondervinden dat paars-wit dé ploeg van het moment is. Na een duel dat voortdurend kantelde, won Beerschot finaal met 2-1.

Aan emoties vanavond geen gebrek in het Olympisch Stadion, waar KV Kortrijk met negen man eindigde en desondanks in blessuretijd de gelijkmaker tot twee keer toe van een niet rateerde. Zukanovic mikte eerst een vrije trap nipt over doel en zag zijn kopbal bij de aansluitende hoekschop van de lijn gekeerd door Coulibaly.

Dubbel rood
Het zou de West-Vlamingen een gelijkspel hebben opgeleverd, dat het nu door eigen dwaasheden te grabbel gooide. Bij 1-1 vond Mulemo er niet beter op dan Losada op een totààl ongevaarlijke plaats domweg onderuit te tackelen. Penalty voor Beerschot, tweede keer geel voor Mulemo en Losada die vanop de stip feilloos raak treft. Dé schlemiel van de avond werd echter de pas ingevallen Koussalouka. Als een wildeman ging de KVK-spits het duel aan met alweer Losada, die blij mocht zijn dat hij er ongeschonden van afkwam. Rood voor Koussalouka en Kortrijk met zijn negenen.

Aangename pot
De twee uitsluitingen mogen niet verhelen dat er best een aangename pot voetbal te zien was op het Kiel. Brillant kopte Beerschot vroeg op voorsprong in een eerste helft die door de thuisploeg werd gedomineerd. Een beter Kortrijk mocht na de pauze de gelijkmaker claimen, scoorde die ook via Dejaeghere, maar gooide uiteindelijk zijn eigen ruiten in.

Photo News
BELGA
belga
Meer over


Meld een bug