Beauty Trossard en sterke Riou nekken STVV aan Den Dreef

OH Leuven heeft het duel der promovendi gewonnen met het kleinste verschil (1-0). De troepen van Jacky Matthijssen klommen thuis tegen Sint-Truiden vroeg in de tweede helft op voorsprong via een heerlijke goal van Trossard. STVV zocht nog naar de gelijkmaker, maar stuitte op een sterke Riou. De Franse goalie hield de nul op het bord en lag zo aan de basis van de tweede zege van OHL.

Vorig jaar nog op het programma in tweede klasse, nu op het hoogste niveau: OHL-STVV. Het verschil tussen de twee ploegen kon, op papier althans, nochtans niet groter zijn. Terwijl OHL met slechts drie punten onderaan bengelt, spelen de Kanaries zich week na week in de kijker. Club Brugge en Racing Genk gingen al voor de bijl. Dan moet een trip naar Den Dreef wel meevallen, niet?

Coach Yannick Ferrera wijzigde niets aan zijn elftal dat vorig weekend de Limburgse derby met 3-1 won. Snelle jongens Edmilson en Dompé moesten voorin opnieuw voor het verschil zorgen. Pieter-Jan Monteyne maakte zijn debuut bij de ploeg van Jacky Mathijssen. In een teleurstellende eerste helft vielen nauwelijks kansen te noteren. Of toch twee, voor STVV. Dompé en Mbombo zetten doelman Riou elk aan het werk en dat was het dan ook. OHL kon enkele keren dreigen, maar een bal tussen de palen kwam er niet.

BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS

De thuisploeg kwam een pak beter uit de kleedkamer. Flavien Le Postollec leek Jordan Remacle met een heerlijke pass op weg te zetten naar de openingsgoal, maar dat was buiten doelman William Dutoit gerekend. Een minuutje later viel de goal dan toch, en hoe! Een voorzet van Monteyne verlengde Leandro Trossard met buitenkant rechts heerlijk in doel. Goal van het weekend?

STVV bleef niet bij de pakken zitten en was meteen gevaarlijk via Edmilson. Alleen stond Rudy Riou een uitstekende wedstrijd te keepen bij de Leuvenaars. Werkelijk alles zoog de Fransman naar zich toe. In een spannend slot bleef hij pal staan en zo heeft OHL zijn tweede overwinning van het seizoen te pakken.

BELGA
BELGA