Bayat-speler pakt uit met groteske fopduik in de zestien en krijgt daar warempel ook nog een penalty voor

rv

Op de zege van Cercle Brugge tegen een bijzonder zwak Waasland-Beveren viel helemaal niets af te dingen, de penalty die Cercle kreeg voor de 2-0 deed wel wenkbrauwen fronsen. Dylan De Belder, een speler die vorige week nog zijn steun betuigde aan de opgepakte makelaar Mogi Bayat via het handboeigebaar, leek met een zuivere Schwalbe in de zestien op het eerste gezicht de lachers op de hand te krijgen. Alleen wees scheidsrechter Lothar D’Hondt doodserieus naar de penaltystip. De videoref oordeelde logischerwijs dat het om een ‘clear error’ van D’Hondt ging en sommeerde de jongste ref in 1A de fase te herbekijken. Maar ook na een uitje richting zijlijn, bleef D’Hondt bij zijn beslissing: penalty. Wegens protest kregen zowel Sahlquist, die de vermeende fout had begaan, als doelman Roef nog geel. De strafschop werd omgezet door Gianni Bruno.

Geel voor Sahlquist die protesteerde na de lachwekkende strafschop.
Photo News Geel voor Sahlquist die protesteerde na de lachwekkende strafschop.

Merkwaardig: voor de pauze had Cercle dan weer altijd een strafschop moeten krijgen voor een overduidelijk handspel van Sahlquist. Maar daar zag D’Hondt geen graten in en ook videoref Kris Bellon gaf via de oortjes mee dat er niks aan de hand was.

Lothar D’Hondt.
Photo News Lothar D’Hondt.29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tim Peeters

  Heel vreemde titel. 70% van de spelers in 1A is klant van Bayat.

 • Kristoff Belien

  Nu begrijp ik wat VAR betekent... Volledig Achterlijke Referee... Dit kan toch niet anders.... Dit is één grote klucht... Zijn die allemaal blind of wat....

 • Christiane Van Croonenborch

  Niet de eerste maal dat de vereniging het voordeel van de twijfel krijgt was ook zo tegen Beerschot in de finalewedstrijd Toen was Cercle beter maar een penalty was heel dubieus grt

 • philippe dusablon

  ongezien, jawadde....arbitrage en de var duidelijk in slaap of dronken.

 • Freddy Van Hulst

  dat de ref het niet ziet, ok, maar de VAR?

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00