Bastien schenkt Standard met sublieme schicht zege tegen Racing Genk

Photo News
Standard
STA
Standard STA
1
0
KRC Genk GNK
GNK
KRC Genk
Een flits van Samuel Bastien besliste een intense pot voetbal op Sclessin. Standard klopte Racing Genk en blijft in het spoor van Club Brugge. Op naar Frankfurt én... blauw-zwart.

Het regende bij het binnenrijden in Luik. Donkere wolken boven Sclessin, een zompige grasmat en de topper tegen Racing Genk. Kon een leuke avond worden op Sclessin.

De Limburgers begonnen goed en kregen na acht minuten de eerste kans. Samatta was doortastender dan Avenatti en trapte op doel, Bodart bokste weg met de vuisten.

Standard – dat vaak fel terugzakte - had het moeilijk voor de rust. Niet zuiver genoeg in de passing, altijd liep er wel iets mis in de zone van de waarheid. Coucke loste een voorzet, Amallah kon niet profiteren. De Rouches mochten blij zijn dat Racing Genk scherpte miste voor doel. Bodart kwam slecht tussen op een voorzet van Ito, Heynen trapte de rebound op Gavory – dat had de 0-1 moeten zijn. Een goal van Samatta werd afgekeurd voor een voorafgaande fout. Laforge had trouwens tijdig gefloten.

BELGA

Het duurde tot minuut vijfenveertig voor Standard gevaarlijk was. Een poging van Mpoku werd afgeblokt, Amallah kopte naast via Maehle.

De thuisploeg begon snediger aan de tweede helft. Meer tempo, betere combinaties. Lestienne mikte naast, net als Amallah. Wat volgde was bij momenten pittig. Veel fouten – Dewaest torpedeerde Amallah, die had geluk, hoor-, veel net-niet-situaties. Preud’homme kreeg geel, Deflandre rood, Sclessin zette zich schrap.

Racing Genk zakte na de rust helemaal weg, kreeg geen kans meer bij mekaar gevoetbald. Een Limburgse pudding.

Niet dat Standard nog veel mogelijkheden kreeg. Maar de Rouches scoorden wel. Bastien kapte zich vrij aan de zestienmeter en krulde de bal voorbij Coucke. Het slotoffensief(je) van de bezoekers met supersub Onuachu leverde niets meer op.

Zo blijft Standard in het zog van de ongenaakbare leider Club Brugge. Benieuwd of ze volgende week kunnen standhouden in Jan Breydel - van een topper gesproken.

BELGA
Photo News
BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
Photo News5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Thys

  misschien moeten we de beelden/foto zien waar De Vlieger over beschikt om die bleiters van Genk te doen ophouden met janken.Trouwens de foto van Massu bewijst niks want ook daar is het niet duidelijk over de bal over was, een goed beeld zou er één zijn van bovenaf of opzij van de bal.Mocht zijn ploeg gewonnen hebben op dezelfde manier dan zou diezelfde foto gebruikt hebben als bewjs dat hij niet over was.In het verleden waren duidelijke buitenspel met andere beelden geen buitenspel en andersom

 • Freddy Van Hulst

  Opnaaiers MPH en zn kornuit weer bezig gezien? Elke week opnieuw. Goed dat die s kaarten kregen deze keer.

 • Gino Denil

  Niet iedereen heeft het al begrepen. In het commerciële voetbal gaat het niet om de overwinning of de doelpunten. Maar om het spektakel. Die VAR is daar een extra element van spanning en vermaak in. Keuren ze het goed, keuren ze het af. Doen ze het terecht of juist foutief. Liefst het laatste. Dan wordt er nog dagenlang in alle media over de wedstrijd nagekaart. Nu nog scheidsrechters die als dood voorwerp zelf de bal er in kaatsen.

 • Benny De Busser

  Wat een eenzijdige verslaggeving weer van HLN. Nergens wordt er melding gemaakt dat voorafgaande aan het doelpunt van Standard er een duidelijke bal over de zijlijn was.

 • Frans Peeters

  Wat een trainer spelers laten staan die geen bal goed geraakt heeft