Bar slecht Club in extremis voorbij Waasland-Beveren, Rits zorgt in minuut 95 voor verlossing

Photo News
Club Brugge
CLU
Club Brugge CLU
2
1
Waasland-Beveren WBE
WBE
Waasland-Beveren
Lange tijd stevende Club Brugge af op puntenverlies tegen Waasland-Beveren, tot Rits hen bevrijdde in de 95ste minuut. Een dramatische prestatie, maar wel drie punten voor blauw-zwart.

Enkele verrassingen bij Club Brugge vanavond, dat een handvol basisspelers opzij liet voor de komst van laagvlieger Waasland-Beveren. Zo kreeg Vanaken na honderd opeenvolgende wedstrijden uitzonderlijk rust. Hij deelde de bank met Balanta en Dennis, terwijl Deli zelfs op de tribune bleef. Rits, Ricca en Schrijvers kwamen in de ploeg, De Ketelaere nam op het middenveld de plaats van Vanaken in. Na enkele mindere prestaties en gelijke spelen was blauw-zwart verplicht om tegen de degradatiekandidaat nog eens én goed voetbal te brengen én een flink resultaat neer te zetten.

Photo News

Zoals verwacht kroop Waasland-Beveren massaal terug. Club begon inspiratieloos aan de partij, de strakke wind hielp hen niet. Lang was het wachten op kansen van blauw-zwart, dat de adem inhield toen Schryvers - die van de bezoekers - aan de tweede paal net te kort kwam om binnen te duwen. Club had 70 procent balbezit aan de rust, maar veel deed het daar niet mee. Net als in de bekermatch tegen Zulte Waregem brak Rits de ban toen hij vijf minuten voor de rust van dichtbij binnenduwde. Tot uitgespeelde kansen kwamen de Bruggelingen nauwelijks, wel gingen ze rusten met de voorsprong op zak.

Club startte even slap aan de tweede helft… en kreeg meteen een koude douche over zich heen. Foulon vond op een knappe counter Dierckx aan de tweede paal, die de gelijkmaker tegen zijn ex-ploeg genadeloos binnen trapte. Clement greep gelijk in: nog voor het uur bracht hij Vanaken en Tau voor De Ketelaere en Schrijvers. De reactie bleef evenwel uit, op een kopballetje van Ricca na was blauw-zwart voor de zeventigste minuut niet gevaarlijk. Wél dreiging aan de overzijde, toen de afvallende bal na een vrijschop - gelukkig voor Club - niet voor een bezoekend been viel.

Photo News

Clement gooide vlak voor het slotkwartier ook nog Dennis in de strijd. Rond die tijd was opnieuw Ricca gevaarlijk op hoekschop, maar de verdediger kon zijn poging wederom niet kadreren. Vanaken kopte nog eens voorlangs, verder was het rotslecht - Club knutselde nauwelijks een degelijke aanval in elkaar. Eens in de blessuretijd trok de thuisploeg nog één keer vooruit. Agyepong werd in de extra tijd uitgesloten na zijn tweede gele kaart, Ricca miste tot vervelens toe van dichtbij op hoekschop. In de 95ste minuut was het dan toch nog prijs voor Club. Opnieuw Rits zorgde voor de bevrijding, dit na een uiterst teleurstellende match van de Bruggelingen.

Photo News
Photo News34 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frank Van Driessche

  Na het veelvuldig vallen en tijdrekken moest er in feite 10 minuten langer gespeeld worden! Het is natuurlijk Beveren hun recht, maar het is niet om aan te zien. Reeds vanaf minuut 1 tijdrekken van de doelman. Brugge was idd zwak en inspiratieloos , en bij onze nieuwe spits stel ik mij veel vragen! Jelle was beter!

 • Lucas Vissers

  Zouden desnoods 120 minuten hebben gespeeld ! FCB moesten zou winnen, dat was duidelijk !

 • Danny Buyse

  Club over verdiend gewonnen en rechtvaardigheid heeft geschied. Hoeveel balbezit en hoekschoppen? De doelman van Club kon films kijken in zijn doel en de weinige keren dat ze overkomen scoort een ex speler van Club natuurlijk. Overal spelen spelers van Club bij andere ploegen blijkbaar. Niemand wil 30 euro betalen om een wedstrijd te zien dat op één helft wordt gespeeld tegen een muur.

 • Alex Wellens

  Sinds de VAR moet een wedstrijd minstens 95min duren, verander dan aub de spelregels e

 • AUGUSTIN GHIJSELS

  Weer eens bevoordeeld,zoals woensdag op Standard toen zuivere penalty niet werd gefloten.Hopelijk delen ze na speeldag 30 de punten van Club door 3.Zou niet meer dan logisch zijn toch?