Autoritair en een prima lijnkeeper, maar soms ook zeep aan de handen: maak kennis met de nieuwe sluitpost van Club Brugge

Gabulov in het shirt van Arsenal Tula.
BELGAIMAGE Gabulov in het shirt van Arsenal Tula.

Club Brugge verraste gisteren vriend en vijand met de transfer van de 34-jarige doelman Vladimir Gabulov. De Rus speelde nooit eerder in het buitenland en is voor velen een nobele onbekende. Afgaand op beelden die op het internet circuleren, is Gabulov vooral een onverschrokken en autoritair figuur. Vlug tegen de grond, sterk op zijn lijn, maar soms ook met zeep aan de handschoenen. Maak kennis met de nieuwe sluitpost van blauw-zwart aan de hand van enkele hoogte- en dieptepunten:

Poll

Vindt u dat Club Brugge met Gabulov een goede keuze maakte?

 • Ja, ze zullen in Brugge niet over één nacht ijs gegaan zijn 21%
 • Neen, een doelman van 34 halen getuigt van weinig toekomstvisie 38%
 • Geen idee, we moeten zijn eerste wedstrijd(en) afwachten 41%

Tien seizoenen, zeventien doelmannen

Op zijn 34ste zal Gabulov zich dus nog moeten bewijzen in België. En laat het Jan Breydelstadion nu net niet de eenvoudigste plaats zijn om dat als doelman te doen. De afgelopen tien seizoenen maakten er maar liefst zeventien keepers deel uit van de Brugse A-kern. Stijn Stijnen, Glenn Verbauwhede, Yves Lenaerts, Colin Coosemans, Geert De Vlieger, Sven Dhoest, Vladan Kujovic, Bojan Jorgacevic, Michael Cordier, Mathew Ryan, Sokratis Dioudis, Sinan Bolat, Sébastien Bruzzese, Ludovic Butelle, Jens Teunckens, Ethan Horvath en Guillaume Hubert stonden of staan de voorbije jaren allemaal met wisselend succes op de Brugse loonlijst.

Stijn Stijnen.
BELGA Stijn Stijnen.
Glenn Verbauwhede.
BELGA Glenn Verbauwhede.
Yves Lenaerts, hier rechts van Stijn Stijnen.
BELGA Yves Lenaerts, hier rechts van Stijn Stijnen.
Geert De Vlieger.
©PHOTO NEWS Geert De Vlieger.
Vladan Kujovic.
Photo News Vladan Kujovic.
Bojan Jorgacevic.
Photo News Bojan Jorgacevic.
Sven Dhoest.
Photo News Sven Dhoest.
Mathew Ryan.
Photo News Mathew Ryan.
Michael Cordier (links) met Meunier en Engels.
BELGA Michael Cordier (links) met Meunier en Engels.
Sinan Bolat.
belga Sinan Bolat.
Sebastien Bruzzese.
BELGA Sebastien Bruzzese.
Ethan Horvath.
Photo News Ethan Horvath.
Jens Teunckens.
Photo News Jens Teunckens.
Guillaume Hubert.
BELGA Guillaume Hubert.8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • marc polfliet

  Flaters zijn een deel van het spel. Niemand ontkomt er aan.

 • gert lans

  Voor Brugge is het rap goed , ze kopen altijd 2de hands spelers die niemand wil ! Vossen is hier het perfecte voorbeeld van ! De Rus past perfect in het lijste vliegenvangers voor de laatste jaren ! Het zou de eerste keer niet zijn dat ze het kampioenschap verliezen omwille van hun keeper , maar in clubke vergeten ze snel !

 • David Lievens

  Eum, als je bij elke eersteklasser gaat kijken stonden er de voorbije jaar waarschijnlijk tussen de 15 en 20 doelmannen op de loonlijst in de laatste 10 jaar. Ze zetten er de derde keepers bij. Dat zijn vaak jonge gasten, die liever spelen en vertrekken. Nogal een onnozele opmerking dus.

 • eric debanne

  Waarom moet butelle opeens weer weg ? Hij speelde toch terug goed !!! Hoe zielig en belachelijk van Brugge ! Dit bestuur ken niets van voetbal

 • Georges Vande Velde

  Een ervaren doelman met een carriëre bij Russische topploegen kan geen slechte doelman zijn. Neuer,Courtois krijgen ook doelpunten binnen en er zitten ook soms blunders bij. Heeft wel présence en geeft ook leiding aan zijn verdedigers. Club zal geen derde keer in de val trappen. Horvatt en Teukens houden ,Hubert verkopen!