Assistent vreselijk de mist in: "Geen beelden gezien, dus geen commentaar"

Doelpuntenmaker Kara, maar ook Okaka én Dendoncker liepen in buitenspelpositie bij het openingsdoelpunt, maar voor het arbitrale zestal was er geen vuiltje aan de lucht.

Serge Gumienny keurde de treffer goed, daarbij niet geholpen door zijn assistenten. Achter de doellijn stond Frederik Geldof, maar het was uiteraard vooral tweede assistent-scheidsrechter Karel De Rocker die bij deze fase compleet de mist in ging.

Ruim drie uur na de wedstrijd kregen we De Rocker aan de telefoon. "Maar ik kan helaas geen commentaar geven, het spijt me", aldus De Rocker, een 34-jarige Leuvenaar. "Ik heb de beelden nog niet teruggezien. Dat zal pas morgen (vandaag, red) het geval zijn. Neen, de sociale media hou ik niet in de gaten. Alleen heb ik via Sporza.be wel gemerkt dat er veel commotie is."

Herhaalde pogingen om hoofdscheidsrechter Serge Gumienny voor commentaar te bereiken bleven onbeantwoord.

En AA Gent? Dat voelde zich genekt door de beslissing van De Rocker. Die kreeg dan ook heel wat commentaar van de Buffalo's. "Meneer De Rocker is het niet waard om in eerste klasse lijnrechter te zijn", begon Michel Louwagie zijn tirade. Wat hij nog meer vertelde en hoe de Gentspelers reageerden leest u hier op HLN SPORT PLUS. Proef NU voor 1 euro 5 weken lang van HLN PLUS, onze zone exclusief voor abonnees.