Antwerp ontvangt vrijdag Anderlecht: wie kroont zich tot koning van kerstvoetbal?

Topper tussen kerstexperten

Photo News
Voor het elfde seizoen op rij serveert de Pro League kerstvoetbal. De hoofdbrok staat vandaag al op het menu met zes matchen. Het dessert volgt morgen met Antwerp-Anderlecht als laatste wedstrijd van 2019. In dat duel staan de twee specialisten van het kerstvoetbal tegenover mekaar.

Antwerp, wel pas voor de derde keer present in de eindejaarsperiode van 1A, pronkt met een perfect rapport: twee zeges uit evenveel wedstrijden. Anderlecht is er onafgebroken bij sinds de invoering in het seizoen 2009-2010. Met succes, want twaalf matchen draaiden uit op tien overwinningen en twee draws: 32 op 36 of 88,9 procent. Dat is geslaagd met grootste onderscheiding. 

Een zege op de Bosuil zou leiden tot net geen 90 procent en bijkomende gelukwensen van de examencommissie. Dat is mooi meegenomen, maar veel belangrijker: winst betekent hoe dan ook een goede zaak in de strijd voor een ticket voor play-off 1, zeker als hun concurrenten Zulte Waregem, KV Mechelen, RC Genk en Moeskroen hun slechte rapport voor het kerstvoetbal vandaag bevestigen en puntenverlies lijden. 

rv10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dirk Van der Weeën

  Dat doen wij elk weekend met jullie stefan Paul.

 • Stefan Paul

  Ik moet lachen met al die commentaren van de Brugge supporters. Jullie staan een paar jaar bovenaan en denken meteen dat jullie het van het zijn.

 • johan goessens

  Twee boeren ploegen of béter gezegd Eén janette ploeg en één butgetslager (antwaarp)ploeg lol

 • jammy cappon

  Van roy, in jouw logica staat de tiende in de stand hoger dan de fiere leider?

 • Erwin Van Roy

  Frankie hoe 2 maal de top 6 logisch spelen sinds 2 jaar in de A reeks en Anderlecht heeft nog geen enkele keer de POI gemist. En tot op Vandaag staat RSCA nog steeds hoger dan Club Brugge.