Antwerp blijft in de race voor play-off 1, Eupen opnieuw rode lantaarn

belga
Antwerp heeft zijn eerste zege in 2018 beet. Eupen werd vrij eenvoudig opzij gezet. De Great Old blijft zo tot de slotspeeldag in de running voor play-off 1. Eupen moet zich volgende week thuis zien te redden tegen Moeskroen. (SJH)
Nieuwe update beschikbaar

highlights


nabeschouwing

Oude bezems vegen het best. Laszlo Bölöni greep terug naar zijn ploeg die voor de winterstop zo vlot punten raapte. Siani was de enige wintertransfer die een basisplek kreeg en Antwerp raakte weer uit de negatieve spiraal. De Great Old vond zijn automatismen terug en voetbalde zeker niet onaardig. Voor het eerst sinds 9 december kon het thuis nog eens winnen. De eerste helft was erg genietbaar. Het gevaar kwam vooral via de flanken. Limbombe en Rodrigues wervelden. Op het midden was Hairemans altijd aanspeelbaar. De publiekslieveling liet Antwerp opnieuw beter voetballen. Haroun vond zijn goede vorm terug. Owusu kon al na drie minuten de score openen, maar hij kopte de hoekschop van Hairemans over. Rodrigues miste een uitstekende kans op voorzet van Limbombe toen de bal nog net stuiterde. Uiteindelijk brak Haroun de ban. Met zijn linker trapte hij knap overhoeks binnen.

belga

Eupen legde Antwerp weliswaar weinig in de weg. De Panda's speelden niet meteen alsof hun lot ervan afhing. Behalve Luis Garcia haalde niemand echt een redelijk niveau. Eenzame spits Koné kreeg amper een bruikbare bal. Een matig leidende Vertenten hielp Eupen nog wat dieper in de miserie. Buta ging over het been van Valiente, maar net buiten de zestien. Toch besloot de ref de bal op de stip te leggen. Hevig protest bij Eupen en de lijnrechter kwam tussenbeide, maar Vertenten bleef bij zijn foute beslissing. Limbombe zette eenvoudig om en zo zakte Eupen weer naar de laatste plek, want KV Mechelen ging met 2-2 op Sclessin rusten. Bijna liep de schade nog op voor Eupen. Van Crombrugge haalde een uitstekende kopbal van Rodrigues onder de lat uit. De Portugees verdiende nochtans zijn goaltje. Antwerp stond op dat moment virtueel weer in de top zes.

belga

De Great Old bleef aandringen na de rust en duwde echt wel door op zoek naar een derde doelpunt. Hairemans kon twee keer uithalen, maar van Crombrugge was attent. Eupen kwam lange tijd niet in de buurt van Bolat. Tot Ocansey de eerste echte kans kreeg na ruim 70 minuten. Hij trapte van in de zestien een metertje naast. Daarmee zat het verhaal van de match er meteen op. Standard wipte vanuit Luik wel nog over de Great Old naar de zesde plek. Antwerp trekt volgende week als zevende naar Anderlecht en behoudt nog steeds een kans op play-off 1, maar dan moet het wel nog voorbij de Rouches zien te raken. Eupen mag zich opmaken voor een zenuwslopende slotmatch tegen Moeskroen. (SJH)

belga

fase per fase

review

Luis Garcia
De Spanjaard probeert het eens vanop afstand. Een goed schot, maar Bolat is alert en kan de bal pakken.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Mathieu Peybernes


substitution

Spelerswissel

Obbi Oulare komt in de plaats van Ivo


Ocansey
Eindelijk eens een kans voor Eupen. Ocansey wordt goed bediend in de zestien en draait knap weg, maar zijn schot gaat naast.


substitution

Spelerswissel

Yuta Toyokawa komt in de plaats van Nils Schouterden


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Ivo


Slordig
Het is allemaal wat slordiger in de tweede helft. Eupen krijgt maar geen lijn in het team en Antwerp is niet zuiver genoeg in de laaste pass om te kunnen scoren.


Rodrigues wil scoren
De flankaanvaller snijdt naar binnen en paseert twee mensen van Eupen. Hij komt tot een schot, maar van Crombrugge kan zonder al te veel moeite klemmen.


substitution

Spelerswissel

Florian Raspentino komt in de plaats van Moussa Wagué


start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten


substitution

Spelerswissel

Ritchie De Laet komt in de plaats van Dino Arslanagic


stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten.


Van Crombrugge houdt zijn ploeg recht
Hendrik van Crombrugge is tot twee keer toe bepalend. De doelman haalt eerst met een fantastische reflex een kopbal van Rodrigues uit de winkelhaak. Nadien doet dat nog eens bij een kopbal van Owusu.


Controlerend Antwerp
Antwerp controleert nu de match en is op zoek naar een derde doelpunt. Eupen wil wel, maar slaagt er voorlopig niet in om Bolat te bedreigen.

belga
yellow_card

Gele kaart voor Nils Schouterden

Gele kaart Nils Schouterden

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Mickaël Tirpan

penalty_scored

Stallone Limbombe scoort strafschop

Stallone Limbombe zet strafschop om
Antwerp krijgt een penalty cadeau. Buta gaat neer aan de rand van de zestien. Duidelijke fout, maar Vertenten legt de bal op de stip. Terwijl in de herhaling duidelijk te zien is, dat dit gewoon een vrije trap had moeten zijn.

belga
goal

Doelpunt Faris Haroun

Doelpunt Faris Haroun
Haroun loopt met de bal de zestien en plaatst de bal dan met zijn linker voorbij van Crombrugge.

belga

Opnieuw Rodrigues
Lange bal in de zestien van Eupen. Owusu kopt goed terug tot bij Haroun die Rodrigues vindt. De aanvaller kan vrij trappen, maar doet dat niet hard genoeg.


Reuzekans Antwerp
Limbombe is door op rechts en legt dan goed terug over de grond. Rodrigues komt ingelopen, maar schiet onbegrijpelijk over.


Nervositeit
Het is een zenuwachtig wedstrijdbegin. Antwerp is wel het beste aan de partij begonnen.

yellow_card

Gele kaart voor Faris Haroun

Gele kaart Faris Haroun
De kapitein komt veel te laat in bij Peybernes en krijgt terecht geel.

Eerste kans
Hoekschop Antwerp vanop links. Geoffry Hairemans staat achter de bal en vindt Owusu. De spits kan vrij koppen, maar mikt over.


start

1e helft op gang gefloten

En we zijn vertrokken.


Antwerp heeft al drie matchen op een rij niet meer kunnen scoren. Ook hebben ze nog nooit een ongewijzigd elftal opgesteld sinds hun terugkeer op het hoogste niveau.


De vorige confrontatie tussen beide ploegen eindigde in een 1-0 overwinning voor Eupen. Het was toen de eerste match van Makélélé als coach van de Panda's.


Opstelling Eupen
van Crombrugge; Tirpan, Peybernes, Blondelle, Valiente, Wagué; Ocansey, García, Mulumba, Schouterden; Koné

Opstelling Antwerp

Bolat; Buta, Arslanagic, Matheus, Corryn; Limbombe, Haroun, Hairemans, Siani, Ivo; Owusu


voorbeschouwing

Vanavond nemen Antwerp en Eupen het tegen elkaar op in het Bosuilstadion. Voor de thuisploeg is het erg simpel: winnen tegen Eupen en ze maken nog een kans op play-off 1. Momenteel staat de The Great Old op 1 punt van de top zes, dus kunnen ze zich, met nog twee speeldagen te gaan, geen enkele misstap meer permitteren.

Voor de tegenstander geldt hetzelfde devies. Winnen is een must. Al is de context wel wat verschillend. Eupen telt evenveel punten als KV Mechelen en ook zij kunnen het zich niet veroorloven met de punten te morsen. Maar zij zitten in de degradatiestrijd. Als de mannen uit de Oostkantons vanavond en volgend weekend winnen dan zijn ze zeker van behoud omdat Eupen meer doelpunten gemaakt heeft dan KV Mechelen.

Volg alles hier LIVE vanaf 20u.