Antwerp bevestigt klacht bij mededingingsautoriteit én UEFA: “Bayat voerde zeer actief campagne om competitie zo snel mogelijk stop te zetten”

Charleroi- en bondsvoorzitter Mehdi Bayat en UEFA-baas Ceferin.
Photo News/Reuters Charleroi- en bondsvoorzitter Mehdi Bayat en UEFA-baas Ceferin.
Antwerp heeft in een persbericht bevestigd dat het zowel bij de Belgische mededingingsautoriteit (BMA) als bij de Europese voetbalbond UEFA een klacht heeft ingediend tegen belangenvermenging in het Belgische voetbal en van bondsvoorzitter Mehdi Bayat in het bijzonder.

“De club klaagt het bestaan van structurele belangenconflicten in het Belgische voetbal aan”, schrijft Antwerp in een communiqué. “Het meest recente voorbeeld is de (dubbele) rol van de heer Mehdi Bayat, die als voorzitter van de voetbalbond zeer actief campagne gevoerd heeft om de Jupiler Pro League zo snel mogelijk stop te zetten. De timing en de manier waarop waren ontegensprekelijk in het voordeel van Charleroi, waar Mehdi Bayat gedelegeerd bestuurder is. Dit alles weliswaar met een risico op aanzienlijke sportieve en financiële gevolgen voor andere clubs en het Belgische voetbal in het algemeen.”

“Dergelijk gedrag verstoort het competitie-element alsook de economische concurrentie en vernietigt de economische waarde van de sport op zich. Deze belangenconflicten dienen ook bekeken te worden in de context van het verkrijgen van licenties. Daarom heeft Antwerp die expliciete vraag ook gesteld aan de Voetbalbond en - aangezien het UEFA-reglement uiterst strikte bepalingen bevat over belangenconflicten en de integriteit van wedstrijden - werd er ook bij de UEFA een klacht ingediend.”

Lees ook: “Pro League en bond moeten hier ongerust over zijn”: rechtsspecialist meent dat Waasland-Beveren degradatie kan ontlopen (+)

Lees ook: Nieuwe bom: vier klachten over machtsmisbruik in Pro League, Antwerp lanceert aanval op Mehdi Bayat (+)
18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrick Robbé

  Ze hadden beter de competitie nietig verklaard zoals in Nederland of verder laten uitspelen zoals in Duitsland en binnenkort Spanje en Italie. Zo had er geen discussie geweest.

 • ikk van ginder

  Groot gelijk Antwerp. Trap die maffiagast maar goed van zijn sokkel.

 • Harold Anckaert

  Mister Botox wil enkel zichzelf in de picture zetten! Dit doet hij, De narcist, puur uit zelfbelang. Hoop dat Leko er een heel goed contract heeft kunnen versieren. Wat hoopt hij nu te bereiken, het is voor iedereen moeilijk dezer tijden!! Moeten ze in Frankrijk dan ook naar de rechtbank en andere instanties gaan opdat bij hen ook diezelfde beslissing werd genomen!!

 • luc teirlynck

  Voorzitter Charleroi had het begrepen ! Enige kans op succes van titel of beker in de toekomst is postjes bezetten in pro L ,en kbvb wat ze in Brugge kunnen , kunnen we in Charleroi ook

 • frank veus

  Wel ik hoop dat laatste match nog kan gespeeld worden en met groot verlies voor antwerp , beveren , anderlecht en genk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!