Anele nog niet bestraft voor slag, ref wordt opgeroepen

PHOTO_NEWS
De Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vandaag geen uitspraak gedaan in de zaak rond KRC Genk-speler Anele Ngcongca, die door de Reviewcommissie vervolgd werd op basis van televisiebeelden. De zitting wordt voortgezet op een latere datum, waarbij de scheidsrechter Bart Vertenten en zijn eerste assistent Rien Vanyzere ook opgeroepen zullen worden.

De procedure werd door de Reviewcommissie opgestart voor een slag die Anele uitdeelde in de wedstrijd tegen Club Brugge (4-1 zege voor blauw-zwart) van zondag 21 december. De slag werd niet opgemerkt door scheidsrechter Bart Vertenten, maar wel door diens assistent. Vertenten gaf echter foutief een gele kaart aan Nathan Kabasele. Bij de KBVB, meer bepaald bij de Reviewcommissie, geven ze nu aan te vinden dat rood voor de Zuid-Afrikaanse verdediger correct was geweest, maar zo kort door de bocht willen ze bij de Geschillencommissie niet gaan.

Manifeste vergissing
"Het betreft een manifeste vergissing van de spelleiding, die nadien op geen enkele wijze werd rechtgezet", klonk het dinsdag in het besluit van de Geschillencommissie. "Wat het incident zelf betreft, is het niet meteen duidelijk wat de scheidsrechter precies beoordeeld heeft. Daarom is het aangewezen om de scheidsrechter en zijn eerste assistent op te roepen. De zaak wordt in voortzetting geplaatst op dinsdag 6 januari."

Het Bondsparket vorderde een schorsing van drie speeldagen, waarvan één met uitstel, en een geldboete van 600 euro. .

BELGA
BELGA
BELGA