Anderlecht wil Mboyo als vervanger van Mbokani

belga
Anderlecht bereidt zich voor op een vertrek van zijn centrumspits Dieumerci Mbokani. Op de Belgische markt lijken slechts twee spelers in aanmerking te komen om 'Dieu' te kunnen vervangen: Michy Batshuayi (19) van Standard en Ilombe Mboyo (25) van AA Gent. Anderlecht heeft zijn pijlen vooral op deze laatste gericht, schrijft Het Laatste Nieuws.

Mboyo - bijgenaamd 'petit Pelé' - tekende op zijn tiende een aansluitingskaart bij Anderlecht en was er onder meer ploegmaat van Dries Mertens en Vincent Kompany. Maar wegens te moeilijk gedrag werd hij doorgestuurd.

Als jongeman kende Mboyo op privévlak een moeilijke periode en kwam hij na omzwervingen via Eendracht Aalst en Club Brugge - dankzij voetbalmakelaar Mogi Bayat - bij Sporting Charleroi terecht. Hij speelde er een veertigtal wedstrijden, waarna hij voor zes maanden aan KV Kortrijk werd uitgeleend. In de winter van het seizoen 2010-2011 werd Mboyo door AA Gent gecontracteerd tot 2015.

Ondanks een contract van nog twee jaar bij Gent lijkt Anderlecht vandaag de beste kaarten te hebben om Mboyo voor volgend seizoen binnen te halen, zo weet HLN. Als centrumspits - wat hij vandaag bij AA Gent is - is hij een bruikbaar alternatief voor Mbokani, die zo goed als zeker aan het einde van het seizoen het Astridpark verlaat.

photo_news
Photo News


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00