Anderlecht vernedert Club Brugge: 6-1

BELGA
Anderlecht heeft het mes nog wat dieper in de Brugse wonde geduwd. 6-1 werd het, in een wedstrijd die er nooit een was. Vooral in de eerste helft rolde de landskampioen blauw-zwart helemaal op. Bij de rust was de wedstrijd al gespeeld met doelpunten van Bruno, Mbokani en Jovanovic. Tot overmaat van ramp verloor Club ook nog Trikovski en Jorgensen met blessures. In de tweede helft dikten Kljestan, Biglia en Praet de score nog aan, Lestienne redde ondertussen de eer voor de bezoekers.

Nul op vijftien, twee op eenentwintig. Zeventien tegendoelpunten in de laatste vijf wedstrijden en amper zes doelpunten voor. Dat zijn de naakte cijfers voor Club Brugge in de Jupiler League. Ondanks een bemoedigende wedstrijd tegen Newcastle in de Europa League donderdag werd blauw-zwart vanmiddag gewoon op een hoopje gespeeld door een sterk Anderlecht.

Het zit Club dan ook niet mee. Een overvolle ziekenboeg waar na vandaag ook nog eens Trickovski, Jorgensen én Jorgacevic aan mogen toegevoegd worden. Hoefkens en Donk waren dan nog eens geschorst en interimtrainer Philippe Clement zette topschutter Bacca verrassend genoeg op de bank.

Gevaar
De bezoekers lieten het initiatief aan Anderlecht, dat geduldig opbouwde maar aanvankelijk weinig gevaar creëerde. Tot Jorgacevic een kopbal van Kljestan niet kon klemmen en Bruno van dichtij de rebound kon binnentikken. Vanaf dan was duidelijk dat Club een vogel voor de kat was. Mbokani wist met een gelukje Jorgacevic te verrassen en Jovanovic maakte vanop de stip komaf met het penaltysyndroom van Anderlecht: 3-0 bij de rust.

De supporters van Club die hoopten dat Bacca op zijn eentje misschien nog voor het verschil kon zorgen, waren er vrij snel aan voor de moeite. Kljestan zorgde al snel voor de 4-0 en de derde wissel voor Club, na blessures voor Trickovski en Jorgensen, was weggelegd voor doelman Jorgacevic die ook geblesseerd naar de kant moest. Bacca schoof in zijn dikke jas wat verder weg op de Brugse bank.

Eerredder
Ondertussen lukte Lestienne wel de eerredder voor de bezoekers, op een moment dat Anderlecht de teugels wat liet vieren. Het inspireerde Club niet tot meer, want de individuele fouten stapelden zich op en collectief liep het ook niet zoals Clement het wenste. Bruno en Biglia vonden het doelhout nog op hun weg, maar de vernedering werd in de slotfase toch nog compleet voor blauw-zwart. Biglia zette de tweede strafschop van de namiddag om en Praet strafte in de slotminuut een blunder van Figueras genadeloos af.

Voor Anderlecht was het de grootste winst in de topper tegen Club sinds 10 september 1977. Ook toen ging Club Brugge met 6-1 onderuit, maar uiteindelijk was de titel toch voor de Bruggelingen. Zo ver zal het dit seizoen wellicht niet komen. Anderlecht kroonde zich vandaag tot herfstkampioen en zet Club Brugge al op negen punten. De Bruggelingen staan na de heenronde met 22 punten en een troosteloze achtste plaats in de grijze middenmoot. De toekomstige trainer van Club heeft alleszins heel wat werk aan de winkel.

Mbokani tekende voor de 2-0.
PHOTO_NEWS Mbokani tekende voor de 2-0.
Interimtrainer Philippe Clement zag dat het niet goed was.
PHOTO_NEWS Interimtrainer Philippe Clement zag dat het niet goed was.
Jovanovic viert de 4-0 met Kljestan.
PHOTO_NEWS Jovanovic viert de 4-0 met Kljestan.
Ook Jorgacevic moest geblesseerd naar de kant.
PHOTO_NEWS Ook Jorgacevic moest geblesseerd naar de kant.
Meme Tchité druipt ontgoocheld af.
BELGA Meme Tchité druipt ontgoocheld af.
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
EPA
BELGA