Anderlecht scoort niet tegen Heerenveen (0-0)

Ook Amuzu kwam niet tot scoren.
Photo News Ook Amuzu kwam niet tot scoren.
Tegen FC Utrecht werd het een spektakelstuk met zeven goals, maar vandaag bleef Anderlecht op 0-0 steken tegen Heerenveen. Het moet gezegd: voor de pauze was paars-wit dominant.

Hein Vanhaezebrouck heeft stilaan een vast elftal in zijn hoofd. Net als tegen FC Utrecht gisteren startte hij vanmiddag in La Manga tegen de Nederlandse middenmoter Heerenveen met een team dat een typeploeg zou kunnen zijn. Paars-wit begon dan ook goed in winderige omstandigheden, met kansen voor Gerkens, Trebel en Teodorczyk, maar scoren lukte hen niet. Dat deed Sá wel, alleen stond hij buitenspel. Heerenveen kon amper dreigen, ook al omdat Dendoncker opnieuw erg secuur was. Déze speler mag RSCA niet laten gaan.

Kenny Saief.
Photo News Kenny Saief.

Na de pauze - toeschouwer Miroslav Klose vertrok overigens na 45 minuten - vielen er nauwelijks kansen te noteren. Eerlijk is eerlijk: de weersomstandigheden waren niet ideaal waren om goed voetbal te brengen. Dauda kreeg wel nog een prima mogelijkheid, maar hij was evenmin een toonbeeld van efficiëntie. Het bleef zo 0-0, morgen vliegt RSCA terug naar België na een geslaagde stage op Spaanse bodem.

Een gehavende Gerkens.
BELGA Een gehavende Gerkens.

ANDERLECHT: Boeckx (70' De Jong); Sá (46' Spajic), Dendoncker (70' Saelemaekers), Deschacht (70' Dante); Chipciu (46' Appiah), Kums (70' Corryn), Trebel (70' Kayembe), Saief (70' Amuzu); Gerkens (70' Bruno), Hanni (70' Dauda), Teodorczyk (46' Ganvoula)

BELGA
Massimo Bruno probeert zich een weg te banen.
Photo News Massimo Bruno probeert zich een weg te banen.13 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Arno Luwaert

  Heel goe makker dat hij met jeugd wil spelen is super goe voor toekomst lukt het dit jaar niet om kampioen te worden zeker volgend jaar Hein in nog voor de winterstop binnengehaald geen goeie periode dus zijn werk begint pas nu nu is het werken naar volgend jaar en ook met nieuwe voorzitter en Wrs nieuw bestuur kan het alleen maar beteren

 • Dirk Van der Weeën

  Allez de onnozelaar van de maand februari is ook al gekend,met grote onderscheiding Gaston Foubert. Kan jij nu echt niet eens een deftige ondersteunde reactie plaatsen,man toch.

 • Pier Aspe

  Die frustraties van de Brugse fans zit nog steeds heel hoog men dunkt...ja wat wil je als je eens in de 11 jaar kampioen speelt.

 • eric debanne

  Wanneer scoren ze wel ??? Met hun wereld spitsen moet dat toch kunnen !

 • Gaston FOUBERT

  Ik wist niet dat Nottingham in België voetbalde. 't Ja, dat zal door den Brexit komen zeker ....

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00