Anderlecht plukt Saief weg bij Gent

Kenny Saief (rechts) in duel met Kyle Walker (toen nog bij Tottenham) in de Europa League, vorig jaar.
Photo News Kenny Saief (rechts) in duel met Kyle Walker (toen nog bij Tottenham) in de Europa League, vorig jaar.
Van een straffe transfer gesproken. Anderlecht haalt linkerflankspeler Kenny Saief (24) bij AA Gent. De onderhandelingen naderen zijn einde, met andermaal een sleutelrol voor Mogi Bayat.

Kenny Saief: dat wordt de opmerkelijke eerste aanwinst van Anderlecht. In de zoektocht naar een vervanger voor de geblesseerde Onyekuru grijpt Hein Vanhaezebrouck terug naar een oude bekende. Eén die hem mee kampioen maakte bij de Buffalo’s en een sterkhouder was in de historische Champions League-campagne in 2015-2016.

Saief kende tot dusver een ongelukkig seizoen bij AA Gent. De Amerikaanse international liet zich in juli in Israël opereren aan pubalgie, maar liep nadien een infectie op en belandde in het ziekenhuis. Sinds bijna twee maanden is hij weer fit. Alleen komt hij onder Yves Vanderhaeghe amper nog aan spelen toe - hij zit aan slechts 56 minuten in de competitie, door de heropflakkering van Simon. Bovendien komt Saief beter tot zijn recht in het 3-4-3-systeem van zijn gewezen en toekomstige coach: Vanhaezebrouck.

Minstens even opmerkelijk als de transfer zelf is de rol van Mogi Bayat. De makelaar is de man die deze overstap tot stand aan het brengen is. Dat doet hij in samenwerking met Dudu Dahan, de vaste makelaar van Saief. De roddels dat Bayat dus niet langer bij het transferbeleid van Anderlecht betrokken zou worden, zijn dus uit de lucht gegrepen.

Saief met Hein Vanhaezebrouck.
Photonews Saief met Hein Vanhaezebrouck.
REUTERS40 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • didier de coster

  gewoon walgelijk die wintertransfers , zeker in eigen land ts clubs onderling , moesten da verbieden, mocht ik mijne voetbal niet zien als een avondje sport en pinten drinken , awel ik ging na 42 jaar NOOIT meer; echte aagentfan

 • Gaston FOUBERT

  Kris Peeters, omkopen wordt inderdaad moeilijker met Verheaghe in Brugge.

 • Mathias van der Donck

  Volgend seizoen anderlecht kampioen ... Of gent ... Of oostende ... Ik weet het niet meer

 • michael compernolle

  Dejaeghere ook naar Anderlecht gehoord uit goede bron

 • Freddie Heremans

  Tijd voor een passende nieuwe ploegnaam : Andersgent.