Anderlecht op kousenvoeten voorbij zwak Westerlo richting koppositie

Anderlecht heeft de lastige verplaatsing naar Westerlo eenvoudig omzeild. Paars-wit was negentig minuten lang de betere tegen een ontstellende zwakke thuisploeg. De 'Kemphanen' mochten blij zijn met een 0-1 ruststand (na de eerste goal van Okaka), maar kregen er na de pauze nog twee om de oren. Tielemans en Praet bezegelden het lot, 0-3. Door de overwinning kruipt Anderlecht naar de (gedeelde) leiding. Westerlo blijft hangen in de kelder van het klassement.

Coach Hasi kon geen beroep doen op de gebleseerde Gillet (dijbeen) en dumpte Sylla op de bank. Daardoor veranderde Hasi het systeem naar een 4-3-3 met Tielemans op de 10, Praet rechts, Suarez links en Okaka diep in de spits. Bij de bezoekers verdrong Schouterden Cools naar de bank. Onder bloedhete temperaturen (boven 30 graden) mochten 22 tenoren hun kunnen tonen.

Eerste van Okaka
De bezoekers maakten hun (aanvallende) intenties meteen duidelijk. Okaka glipte er alleen vandoor maar talmde te lang, terwijl Suarez recht op doelman Van Langendonck trapte. Anderlecht kreeg snel loon naar werken. Tielemans stak het leer op het juiste moment naar Okaka die oog in oog met Van Langendonck beheerst afwerkte. De eerste goal van de Italiaan in de Belgische competitie.

Sterke Van Langendonck
De reactie van Westerlo kwam er niet. Ook niet nadat coach Van Veldhoven zijn troepen bijstuurde na een welgekomen drankpauze. Het was paars-wit dat doorging op zijn elan, maar Van Langendonck voorkwam een dubbele achterstand. Eerst ging hij goed plat op een schot van Tielemans, daarna stond de Limburger pal op een knal van Okaka en tot slot haalde de goalie een krul van Suarez uit zijn linkerbovenhoek. Zo bleef het 'maar' 0-1 halfweg.

BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS

Gounongbe mist, Tielemans niet
Westerlo leek wat scherper uit de kleedkamer te komen. Gounongbe kreeg meteen een prima mogelijkheid, maar hij mikte zijn kopbal recht op Proto. De eerste keer in de match - nota bene na 50 minuten - dat de doelman van Anderlecht moest ingrijpen. Aan de overkant was het wel raak na een lang uitgesponnen aanval. Defour kreeg een zee van ruimte en bediende Tielemans die de dubbele bonus op het bord zette.

Praet beslist match
De opgave voor Westerlo werd er alleen maar moeilijker op. Verder dan een schuiver van Annys en een wilde trap van Gounongbe over de kooi van Proto kwamen de 'Kemphanen' niet. Praet deed de boeken dan maar helemaal toe. De Gouden Schoen rondde een snelle counter perfect af, 0-3. De manschappen van coach Van Veldhoven waren niet meer bij machte nog iets terug te doen. Ook een eerredder zat er niet meer in. Anderlecht tikte de partij eenvoudig uit.

BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS