Exclusief voor abonnees

Anderlecht kampioen? Een aprilgrap

Photo News
Anderlecht miste zijn start in play-off 1. Daarmee is de luchtbel meteen doorprikt. Kampioen worden? You must be kidding. Het verlies op Pasen was niet eens verrassend. AA Gent is een betere ploeg.

"Vind jij dat Hein in Anderlecht over een betere kern beschikt dan destijds bij AA Gent?", vroeg Adrien Trebel, niet zo lang geleden in een interview met deze krant. Wat we toen niét afdrukten, was de bedenkelijke blik die Trebel daarbij trok - een duidelijk antwoord op zijn eigen vraag.

"We moeten absoluut bij de eerste twee eindigen om zo Champions League te kunnen spelen", sprak voorzitter Marc Coucke afgelopen week tijdens een supportersbijeenkomst. Wie is de slimmerik, of beter de dommerik, die Coucke overtuigde dat Anderlecht de kwaliteit heeft om die ambitie zomaar waar te maken? Club Brugge, AA Gent en zelfs Standard hebben op dit moment een betere kern. We mogen hopen dat Couckes boude uitspraak niet zomaar als een gratuit alibi gebruikt is om daarna Hein Vanhaezebrouck erop af te rekenen, zoals her en der in de wandelgangen van ons voetbal wordt gesuggereerd.

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • luc van der maelen

  Weet je wat een aprilgrap Is denken dat brugge al kampioen Is hahahaha ik kom niet meer bij

 • rik cappelle

  Dat iedere rechtgeaarde Anderlechtsupporter eens de reactie leest van Hubert Harnie en dat gaat de zwartgalligheid misschien ietwat minderen tov Club en de toekomst weer positief te gemoed zien.

 • Ronny Popelier

  Een aprilgrap voor RSCA. En een nog grotere Paasei cadeau voor de Verhaeghe Bruggelingen.

 • Kevin Noël

  Anderlecht mist gewoon kwaliteit en de wil om te winnen is er ook al lang niet meer. Om nog maar te zwijgen van Dendoncker... Brugge fan.

 • Kevin Noël

  Het is waarschijnlijk door de Brugse penalty's dat ze de titel verloren zijn. Volgens Trebel was Brugge niet de beste ploeg ook al stonden ze 12 punten voor! Anderlecht ging kampioen spelen...wat een grap die Trebel.

Video