Anderlecht helemaal rond met Trezeguet: "Ik wil het hoogst mogelijke"

YouTube
De komst van de Egyptische middenvelder Trezeguet naar Anderlecht is helemaal rond. De spelverdeler wordt voor één jaar gehuurd van Al Ahly, met aankoopoptie. Volgende week wordt hij in België verwacht.

Het Laatste Nieuws kon hem al een eerste reactie ontlokken. "Ik ben bijzonder gelukkig dat ik uiteindelijk toch naar Anderlecht kan komen. Dit is een heel goede club, ideaal om mijn Europese carrière te beginnen. Ik wil alles geven voor Anderlecht, om zo het hoogst mogelijke te bereiken met deze club."

Rol van Hassan
De middenvelder staat er ook op om Ahmed Hassan, ex-speler van Anderlecht, te bedanken. "Ik moet hem danken voor de vele info die hij mij bezorgd heeft over de club. Hij heeft er mee voor gezorgd dat de transfer mogelijk werd. Ik ben hem daar heel dankbaar voor."

Tijd geven
"Een jong talent als Trezeguet zal onze ploeg ongetwijfeld versterken. We zullen de jeugdinternational de nodige tijd geven om zich aan de competitie en aan onze cultuur aan te passen", verklaart CEO Herman Van Holsbeeck op de clubwebsite.

Afscheid bij Al Ahly
Dit weekend speelt Trezeguet zijn afscheidsmatch bij Al Ahly. Volgende week, wanneer zijn visum in orde is, wordt hij voorgesteld in het Astridpark.

In onderstaande compilatievideo is te zien waarom Trezeguet het tot 'Speler van het Jaar' schopte in Egypte.

Vijfde aanwinst
Het is voor Anderlecht de vijfde inkomende transfer van het seizoen. Eerder kwamen Liam Bossin (WS Woluwe), Ivan Obradovic (KV Mechelen), Imoh Ezekiel (Al Arabi/Standard) en Stefano Okaka (Sampdoria) al naar het Constant Vanden Stockstadion. Bovendien recupereerde paars-wit Guillaume Gillet.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.