Anderlecht heeft eindelijk zijn spits: Leeds-speler Roofe komt naar Astridpark

Kemar Roofe in duel met Denis Odoi.
Photo News Kemar Roofe in duel met Denis Odoi.
Behoudens een onverwachte ommekeer wordt Kemar Roofe (26) de nieuwe spits van Anderlecht. Een hooggeplaatst bestuurslid van Leeds zegt ons: “We zijn dicht bij een akkoord.”

Anderlecht zoekt al maanden naar een nieuwe spits, nu heeft het die ook gevonden. Paars-wit nadert een deal met Leeds en Kemar Roofe. De Engelse Jamaicaan, momenteel geblesseerd, werd vorig seizoen de clubtopschutter met vijftien goals uit 33 matchen. Zijn contract loopt aan het einde van het seizoen af, waardoor hij betaalbaar is voor paars-wit. Een bestuurslid van Leeds bevestigt de nakende overgang aan onze redactie: “We zijn dicht bij een akkoord.”

Er was ook interesse uit de Premier League en ook Rangers wilde Roofe graag halen, maar de speler verkiest Anderlecht, waar hij hoog op de verlanglijst van Vincent Kompany staat. De aanvaller moet wel nog zijn medische testen afleggen en vertoeft op dit moment nog in Engeland. Eerstdaags is het evenwel de bedoeling dat hij in Brussel arriveert.

Photo News
REUTERS42 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marcel De Maesschalck

  Rik Capelle : Leeds speelt in de Championship mocht u het nog niet weten.

 • rik cappelle

  Een topspits uit de Premier League die bij dat ploegske komt voor amper 6 mio € . Wat klopt er niet aan dit hele verhaal ???

 • Frederik Janssens

  Hij is momenteel geblesseerd. Wat komt hij dan bij Anderlecht doen? We hebben een spits nodig die direct inzetbaar is. Die andere speler die ze gekocht hebben was ook geblesseerd. Wederom goe bezig vh bestuur. Doe zo verder met Anderlecht kapot te maken. Ik voorspel een zoveelste verlies tegen Moeskroen.

 • PIERRE VERBEECK

  Veel Leeds-fans onder de RSCA supporters plots. Hoop doet leven...

 • Mathias van der Donck

  Noemen jullie jezelf nog supporter? Altijd da gezaag en gezever!!! Als supporter moete er staan voor u ploeg, in goeie, maar vooral in slechte tijden. Ipv alles af te breken zonder da ge van toete noch blazen weet !!! Shame on you