Anderlecht heeft eindelijk eerste transfer beet

Kos, photonews
Wat er al weken aan zat te komen is nu een feit: Ivan Obradovic (26) gaat voor vier jaar naar Anderlecht. De linksachter komt over van KV Mechelen. Het is pas de eerste transfer van paars-wit dit seizoen.

Obradovic zelf had al een tijdje een akkoord met Anderlecht, maar het duurde tot vanavond vooraleer de twee clubs het eens waren over de transfersom. Volgende week keert Obradovic naar België terug en zal hij de medische testen ondergaan. "Zijn komst is belangrijk voor het elftal. De kwaliteiten van Obradovic staan buiten kijf en ik ben verheugd dat hij, ondanks andere aanbiedingen, voor ons gekozen heeft", verklaart algemeen directeur Herman Van Holsbeeck op de clubwebsite.

De Servische linksback is misschien niet de grootste naam, hij heeft wel al een aardig palmares bij elkaar gevoetbald. Op het WK in Zuid-Afrika speelde Obradovic 90 minuten tegen Australië. En hij was basisspeler bij het Spaanse Zaragoza, tot een knieblessure een rem op zijn carrière zette. KV Mechelen viste hem gratis op en verkoopt hem nu dus met flinke winst. Door zijn prestaties bij Malinwa is hij ondertussen ook weer Servisch international.

Door de komst van Obradovic komt een vertrek van Fabrice N'Sakala wel heel erg dichtbij.

BELGA
Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck en Thierry Steemans (KV Mechelen) finaliseerden de overgang.
Kos Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck en Thierry Steemans (KV Mechelen) finaliseerden de overgang.
Besnik Hasi zal blij zijn met zijn eerste versterking.
PHOTO_NEWS Besnik Hasi zal blij zijn met zijn eerste versterking.