Anderlecht heeft 51,9% kans om kampioen te spelen, Club Brugge 37,6%

Van r naar l: Bruno, Praet, Nuytinck, Vanden Borre, Acheampong; Pollet, Deschacht en Cyriac: vanavond al aan het feest?
belga Van r naar l: Bruno, Praet, Nuytinck, Vanden Borre, Acheampong; Pollet, Deschacht en Cyriac: vanavond al aan het feest?

Viert Anderlecht vanavond al de 33ste landstitel in zijn geschiedenis? In een seizoen waarin paars-wit maar liefst elf keer verloor, enkele keren heel diep zat en trainer Van den Brom de laan uitstuurde, kan dat vanavond zomaar gebeuren. Als de ploeg van Hasi wint op Essevee, als Club verliest in Genk en Standard niet wint in Lokeren, mag de champagne ontkurkt worden. Dat is natuurlijk slechts één scenario. Want naast die natte droom van Anderlecht, bestaan er nog maar liefst 728 andere scenario's. Die zijn voor U berekend door onze statisticus Claude Henrot en zijn, voor de geïnteresseerden, in het Excel-bestand hiernaast te downloaden.

Uit die in totaal 729 scenario's blijkt dat leider Anderlecht meer dan 50% kans maakt op de titel: 51,9 procent om precies te zijn. Ook eerste achtervolger Club Brugge mag nog hopen: zij komen aan 37,6 procent om straks nog eens die Belgische hoofdprijs in de kast te zetten waar blauw-zwart al sinds 2005 naar snakt. Op Sclessin moeten ze al hopen op een klein mirakel. De Rouches hebben volgens de berekeningen van Henrot slechts 6,3% kans. Ook Zulte Waregem moet zich met 4,25% procent niet al te veel illusies meer maken.

Op HLN.be kan je vanaf 20u30 de titelstrijd vanop de eerste rij meebeleven. HIER onze live van Zulte Waregem - Anderlecht, HIER die van RC Genk - Club Brugge en HIER die van Lokeren - Standard.

Michel Preud'homme en co hebben 37,6% kans om alsnog te vieren.
photo_news Michel Preud'homme en co hebben 37,6% kans om alsnog te vieren.