Anderlecht haalt nog eens ouderwets uit tegen Eupen: 6-1!

Photo News
Anderlecht
AND
Anderlecht AND
6
1
KAS Eupen EUP
EUP
KAS Eupen
Vier punten achter op Racing Genk en drie op KV Mechelen: Anderlecht blijft - mathematisch - in de running op POI. Tegen een zwak Eupen behaalde paars-wit zijn grootste zege van het seizoen.

Paars-wit deed wat het moest tegen Eupen: winnen, en met overtuiging. Na 25' stond het 3-0, na 34' 4-0, na 52' 5-0. Hoelang zou dat al geleden zijn? De laatste keer dat Anderlecht met vijf doelpunten verschil won, dateert al van 3 november 2016 in de groepsfase van de Europa League: 6-1 tegen Mainz.

En nochtans: Anderlecht begon traag en inspiratieloos tegen Eupen. De eerste tien minuten moeten de saaiste van het seizoen zijn geweest. Na 7' minuten weerklonken de eerste fluitconcerten in de tribunes...

Dat Anderlecht uiteindelijk toch met overtuigende cijfers won, had met twee zaken te maken: de zwakte van de Eupense defensie en het feit dat de bezoekers 75' met 10 speelden na de rode kaart van Amat.

Photo News

De doelpunten van Anderlecht vonden allemaal hun oorsprong op de flanken, met Amuzu, Pjaca (eerste titularisatie), Vlap en Murillo in een hoofdrol. Met intelligente loopbewegingen speelde het viertal de statische Eupense defensie op een hoopje.

Murillo was de eerste die scoorde na een knappe aanval Sardella-Amuzu: 1-0 na 9 minuten. Op het kwartier scoorde Vlap vanop de stip. Maar de penalty kwam er na een fase waarbij Pjaca de bal vanop rechts voorzette naar Joveljic en Amat geen andere oplossing vond dan de nieuwe spits van Anderlecht een zetje in de rug te geven. Terecht strafschop, rood was overdreven maar reglement is reglement bij een professionele fout als laatste man.

Anderlecht ging op zijn elan door. 25ste minuut: knappe voorzet vanop links van Vlap en dit keer was het Pjaca die maar in te leggen had.

Photo News

Het meeste symbolische doelpunt van Anderlecht viel in de 35ste minuut. Paars-wit scoorde zowaar op stilstaande fase... Hoekschop Zulj en wie wint er zijn duel in de 16 meter? Juist, Vincent Kompany, de ‘inspirator van het proces’. Kompany kreeg vorige week - als speler - de wind van voor. ‘Anderlecht pakt meer punten zonder dan mét Kompany’, klonk het in verschillende kranten. Kompany heeft de kritiek op Anderlecht en op zichzelf de voorbije maanden steeds waardig geïncasseerd. Maar zijn doelpunt, en de overtuigende zege, moet toch bijzonder zoet hebben gesmaakt. Een kwartier voor tijd kreeg hij een applausvervanging. Het deed hem zichtbaar deugd.

Ook na de rust had Anderlecht blijvende controle. Amuzu scoorde nog en ook Vlap. Enkel het tegendoelpunt van Bolingi, - Kompany was toen al naar de kant -, kon het goed gevoel bij paars-wit wat temperen. In de allerlaatste minuut zette Bakkali de kers op de taart: 6-1. Zes goals, en dat met slechts één spits in de selectie...

BELGA
Photo News
BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
Photo News
Photo News
BELGA
Photo News27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Walschaers

  Verliest of speelt Anderlecht gelijk altijd commentaar. Nu winnen ze gisteren met goed spel, nog commentaar. Wanneer is het dan wel goed?

 • ERWIN MINNEBO

  Het zal geschieden Anderlecht zal en moet bij de eerste zes zijn. Is het niet met voetballen dan is het met de hulp van de Bond .

 • Erwin Van Roy

  Lois Verdonk er is niemand in Anderlecht die de uitspraak heeft gedaan dat zijn uw verzinsels. Ze hebben niet het geluk gehad ze hebben ook een aantal keren de red tegen gehad en ze waren ook bij momenten zwak. Maar de haters zien alleen het laatste. 1 ding is zeker Anderlecht komt terug en dat zonder geld van de belasting betaler zoals ze Club hebben moeten redden van faillissement en die nog steeds gratis in een stadion voetballen betaald door de belastingbetaler.

 • Bart Samyn

  Guido de Wolf, uw commentaar past beter bij de wedstrijd die om 14.30 gespeeld werd. Lois Verdonk, het zijn juist de boeren die denken dat ze Ajax zijn, wie is dan het arrogantst ?

 • frank verhelst

  Ik denk dat gent dat ook gedaan heeft, wehebben daar niet zo veel van gelezen . Allee morgen weer van da in extra time.