Anderlecht-doelman Mile Svilar: "Ik wil de beste ter wereld worden"

De guitige, maar bovenal talentvolle Mile Svilar steekt zijn brandende ambitie niet onder stoelen of banken.
Photonews De guitige, maar bovenal talentvolle Mile Svilar steekt zijn brandende ambitie niet onder stoelen of banken.
't Zit hem in de genen. Ratko Svilar (64) was een legendarische doelman van Antwerp, zoon Mile (15) is het grootste keeperstalent van Anderlecht. Niet alleen op, maar ook naast het veld gaan ze samen voor het allerhoogste: "Het belangrijkste is dat hij gelukkg is." Wij schotelen u de meest markante quotes voor uit dit dubbelinterview.

Ratko Svilar:

* "Bij zijn eerste match stond Mile voorovergebogen in doel. 'Ik moet naar het toilet', riep hij. 'Niets van, stay there!' riep ik terug. 'Kaka in de broek, godverdomme.'"

*"Af en toe botst het, maar ik vind het mijn taak om hem voor te bereiden op alles. Ook op kritisch pers." (lacht)

*"Ik speel nog wel met de veteranen. Ik ben soms zelf verbaasd hoe goed het nog gaat. Duiken, voorzetten onderscheppen, in de voeten gaan...Alles lukt. (lacht) Alleen kan ik de dag na een match nauwelijks wandelen."

*"Pas na meer dan twee maanden, toen zijn trainer me zei dat ik toch eens moest komen kijken, ben ik geweest. 'Mile heeft talent', vond hij. En dat klopte. Ik zag het meteen."

*"Mile heeft véél meer talent dan ik. Ik zou vijf jaar van mijn leven geven om hem de beste ter wereld te zien worden. Dat zou toch fantastisch zijn?"

Photonews
Photonews

Mile Svilar:

*"Het is goed dat papa me met de voeten op de grond houdt door me ook op mijn minpunten te wijzen. Als je jong bent, is dat niet makkelijk, maar ik heb daar weinig last mee."

*"Vanaf volgend seizoen is het de bedoeling om een vaste plek te veroveren bij de beloften en af en toe mee te trainen met de A-kern van Anderlecht."

*"Ik zit in het vierde middelbaar Economie, maar de combinatie is niet altijd makkelijk. En ik heb niet altijd veel zin om te leren. De puberteit, weet je wel."

*"Sommigen zeggen dat ik op Courtois lijk, maar dat ontken ik helemaal. Ik vind Thibaut een fantastische doelman, alleen is onze stijl helemaal anders. Ik speel ver van doel, zoals Manuel Neuer."

*"Servië heeft al gebeld, maar het is voorlopig makkelijker om hier te spelen. En ik voel me Belg, omdat ik hier geboren ben en Belgische vrienden heb. We zien wel wat het wordt."

LEES HET HELE INTERVIEW IN HET LAATSTE NIEUWS VAN VANDAAG, OOK DIGITAAL VERKRIJGBAAR

Photonews
PhotonewsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.