Anderlecht-coach Rutten onder de indruk van sterk Genk: “Cijfers liegen niet”

Fred Rutten.
Photo News Fred Rutten.
De kans dat er een nieuwe landstitel komt voor Anderlecht is bijzonder klein. Dat werd vanavond pijnlijk duidelijk voor paars-wit. Anderlecht-coach Fred Rutten zag zijn ploeg met 3-0 verliezen in Limburg en erkende de suprematie van de leider. “Cijfers liegen niet”, aldus Rutten.

“We begonnen met goede bedoelingen aan de match, maar gaven gewoon te makkelijk doelpunten weg”, opende Rutten bij ‘Play Sports’. “Ik dat we twee goals in geschenkverpakking hebben weggegeven en dat verraste me wel, omdat ik dat de voorbije weken niet gezien heb.”

Na rust kon Anderlecht de thuisploeg af en toe in de problemen brengen, maar scoren lukte niet. “We hebben in de tweede helft geprobeerd om wat zaken aan te passen, maar de kansjes die we kregen vielen niet binnen en dat was zonde. Met een aansluitingstreffer krijg je natuurlijk een andere wedstrijd, maar de bal ging er niet in. Ik voerde ook een dubbele wissel door (Trebel en Amuzu kwamen in het veld, red.) en daardoor konden we ook verder op de helft van Genk komen, maar de efficiëntie ontbrak.”

Rutten toonde zich ook onder de indruk van Genk. “Cijfers liegen niet, hé. Dit was een duidelijke en terechte zege van Genk. Zij hebben getoond dat ze klaar zijn om het gevecht aan te gaan. Wij? Ik weet waar we vandaan komen en vandaag stonden we gewoon tegen een erg sterke ploeg. Bij momenten deden we het ook wel goed, maar we hebben te makkelijk goals weggegeven.”

Photo News
Photo News7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jacques weterings

  Dat is misschien voor Fred zelf ook 'n raadsel. Maar ook hij zal wel 'n forse afkoop-of oprotpremie bedongen hebben en zich niet veel zorgen maken. Het enigste wat niet vooruit gaat is het voetbal zelf.

 • Freddy Madou

  Wat de meerwinst is met die Fred Rutten binnen te halen is mij een raadsel, heeft nog niets bijgebracht, en Anderlecht mocht nooit in de play-off's gezeten hebben met grote dank aan de var.

 • BRUNO DE TROYER

  volgens mij verdiend dit genk de titel. als je op dit niveau een match speelt kan geen enkele ploeg in po1 genk bedreigen op weg naar de titel. proficiat aan genk voor het geleverde spel. en tussen haakjes, ik ben anderlecht supporter maar kan gerust toegeven dat een andere ploeg beter is. We hebben gewoon een superslecht seizoen gedraaid en hebben zelfs geen recht op die titel, grtz

 • Carlos Simonis

  Logische verklaring van Rutten. Anderlecht is lang nog niet klaar om echte goede resultaten te leveren. Je mag van Anderlecht nog niet verwachten dat ze weer aan de top meedraaien. Snap de gefrustreerde supporters wel, maar die zijn zelden objectief.

 • eric debanne

  Rutten weet dat hij met deze ploeg geen kampioen kan worden ...! Ze hadden zelfs niet in play-off 1 mogen aantreden ... Sint-Truiden verdiende meer die ticket !