Anderlecht behoudt sprankeltje hoop op play-off 1 na driepunter tegen rode lantaarn Waasland-Beveren

BELGA
Waasland-Beveren
WBE
Waasland-Beveren WBE
0
3
Anderlecht AND
AND
Anderlecht
Twee goals van Michel Vlap volstonden voor een matig Anderlecht om makkelijk drie punten te pakken op de goedgevulde Freethiel, waar de degradatiezorgen van Waasland-Beveren na de trainerswissel enkel groter zijn geworden. De Waaslanders blijven laatste. Anderlecht behoudt een mathematische waterkans op play-off 1, met drie punten achterstand op KV Mechelen en drie overwinning minder.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Franky Vercauteren wijzigde het team dat Eupen inmaakte op slechts één plaats. Doku keerde terug uit schorsing en verdrong Amuzu. Bij Waasland-Beveren had de trainerswissel gevolgen. Dirk Geeraerd begon met een vijfmansdefensie, met Schryvers op rechts voor de zieke Wiegel, met Verreth als patronenlegger en zonder diepe spits. Een poging om via catenacciovoetbal het vuur weer in de ploeg te krijgen, die evenwel snel een verkeerde keuze bleek.

Anderlecht profiteerde al na negen minuten van onoordeelkundig verdedigen bij de thuisploeg. Doku werd eerst door twee man geschaduwd, maar dan onbegrijpelijk helemaal op links vrijgelaten. De goeie voorzet van de kleine dribbelaar werd door Vlap (al dan niet via de voetzool van Joveljic) netjes voorbij Jackers getikt (0-1). Het was zowat het enige wapenfeit van een flauwe eerste helft, waarin Sambi Lokonga nog eens van ver uithaalde en Waasland-Beveren alleen via Koita een keertje kon dreigen.

BELGA

Geeraerd begreep dat de hekkensluiter zo nooit tot scoren kon komen en bracht halfweg toch Kobayashi voor verdediger Gamboa. De Japanner bracht meteen lijn in de acties en zette Van Crombrugge zelf met een verre lage knal aan het werk. Met een man minder in de defensie bleek Waasland-Beveren evenwel nóg kwetsbaarder. Sambi Lokonga rolde ze even voorbij het uur op en bood Vlap een niet te missen kans op zijn achtste seizoensgoal aan (0-2).

In een overbodig slothalfuur gebeurde nog amper wat. Tot Jackers bij het ingaan van de extra tijd aan Amuzu ging hangen en de invaller zelf vanop de stip voor 0-3 zorgde. Het sein voor Vercauteren om ook Yari Verschaeren nog anderhalve minuut ritme te laten opdoen.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
Photo News11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Leo De Vos

  Waw: gewonnen tegen Beveren!

 • peter knaap

  volgende week wint KV en het is over voor anderlecht ,meer gewonnen wedstrijden.

 • DANNY DE DOBBELAER

  Samen met beveren de zwakste ploeg uit eerste klasse stel u voor dit anderlecht Europees

 • françois troch

  Goede match van Anderlecht

 • Michael Vandamme

  Anderlecht verdient het niet om in play off 1 te geraken, ik supporter voor hun maar ze hebben over het hele seizoen het niet verdient. In het begin speelden ze zelfs mooier voetbal dan nu, maar nu pakken ze wel punten. Wel beloftevol voor volgend seizoen, hopelijk blijven ze de jeugd kiezen, er is talent genoeg. Doku heeft grote stappen gezet de laatste maanden