Alles of niks: Club Brugge met recordaantal van 2.000 fans naar Charleroi

Photo News
Winnen op verplaatsing bij een play-off 1-ploeg? Dat is Club dit seizoen nog niet gelukt. En toch zal het moeten als de Bruggelingen druk willen zetten op Anderlecht. En überhaupt nog kans willen maken op de titel. Alles of niets dus vanavond in het Zwarte Land.

Reguliere competitie

Speeldag 2 KV Oostende-Club 1-0
Na de knappe openingszege op KV Mechelen, krijgt Club meteen een mentale dreun. Het lijkt af te stevenen op een scoreloos gelijkspel, maar in de blessuretijd rondt El Ghanassy een vlijmscherpe counter genadeloos af.

Speeldag 10 Charleroi-Club 1-0

Wellicht het pijnlijkste verlies buitenshuis dit seizoen. Ondanks de hoge blessurelast dwingt Club de beste kansen af, maar het is Bedia die in de slotminuut de onverdiende 1-0 kan binnenkoppen.

Speeldag 13 Zulte Waregem-Club 0-0
Een zeer gesloten match, vooral te danken aan een verdedigende thuisploeg. Club dwingt wel enkele kansen af, maar niet voldoende om dan toch die eerste zege buitenshuis te behalen.

Speeldag 18 Anderlecht-Club 0-0
Een wedstrijd waar voor blauw-zwart nooit meer in zit dan een gelijkspel. De Bruggelingen kunnen zelf amper kansen creëren - in tegenstelling tot Anderlecht, en komen vooral op het einde een paar keer met de schrik vrij.

Speeldag 24 AA Gent-Club 2-0
Opnieuw toont een verdienstelijk Club een gebrek aan efficiëntie. De Bruggelingen dwingen heel wat (open) kansen af, maar botsen telkens op een sterke Kalinic. Kubo scoort wel, pas in de blessuretijd kan Coulibaly Gent veilig stellen.

Getty Images

Play-off 1

Speeldag 1 AA Gent-Club 2-1
Na de openingstreffer van Wesley, lijkt Club eindelijk te gaan winnen. Maar Simon scoort bij de eerste echte kans en nog eens na handspel van De Bock. Ondanks 40 minuten tegen tien man raakt Club niet voorbij Kalinic. Gemiste kans.

Speeldag 3 Zulte Waregem-Club 2-2
Een slap gestart Club komt 2-0 achter. De aansluitingstreffer van Vanaken nog in de eerste helft brengt wel hoop. En als na rust Wesley gelijkmaakt, lijkt er nog een stunt in te zitten, maar verder raken de Bruggelingen niet.

Speeldag 4 Anderlecht-Club 2-0
Een match waar blauw-zwart nooit zicht heeft op puntenwinst. Overklast op alle gebied wordt het al snel 2-0. Als Vormer op slag van rust nog rood pakt, is het kalf eigenlijk al verdronken. Ondanks de vele kansen voor Anderlecht, wordt het gelukkig máár 2-0.