Alle refs slagen voor fysieke test, behalve Frederik Geldhof

BELGA
De jaarlijkse fysieke testen voor de scheidsrechters uit 1A en 1B zitten er vandaag op. Iedereen is geslaagd, behalve Frederik Geldhof. De West-Vlaamse ref haalde niet het vereiste niveau voor de sprints. Geldhof mist de competitiestart en moet wachten op 23 augustus voor een 'tweede zit'. 

Zes sprintjes van veertig meter binnen de zes seconden. Dat zijn de vereisten die de KBVB oplegt aan de scheidsrechters in 1A en 1B. De 41-jarige Geldhof slaagde er niet in en deed vervolgens ook niet meer mee aan de conditietest (veertig keer 75 meter afleggen in 15 seconden). Ook zijn assistent Kevin Dhondt legde de testen niet met succes af. Beiden krijgen een herkansing op 23 augustus. 

De mislukte test voor Geldhof komt gezien zijn leeftijd niet echt als een verrassing. Bovendien liep het vorig seizoen ook al enkele keren fout voor Geldhof. Pas eind februari slaagde Geldhof bij zijn derde kans voor zijn testen. 

Dat enkel Geldhof niet door zijn testen is geraakt, betekent wel dat 22 van de 23 andere refs wel geslaagd zijn voor hun proef. Zij mogen vanaf volgend weekend allemaal weer op het veld verschijnen. Vanmiddag volgt nog een theoretisch examen, maar daar worden geen problemen verwacht. 

BELGA
BELGA10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy De Wulf

  40 keer 75 m in 15 seconden: als ik goed kan rekenen is dit 3 km in 10 minuten. Ik verschiet ervan dat de andere scheidsrechters dit wel kunnen. Of ze daarna nog goed uit hun ogen zien, dat is wat anders. Dat zou de vele scheidsrechterlijke fouten kunnen verklaren.

 • Noella Vancompernolle

  Die testen zullen afgeschaft worden eens de digitale ref zijn intrede doet.

 • Alfons Verbist

  Alle anderen mogen terug in de klas gaan zitten. Terug leren om objectief en correct een wedstrijd te leiden. Terug leren om in een wedstrijd de regels te laten respecteren zonder een eigen wedstrijd te willen fluiten. Terug leren om in de schaduw van de voetballers te blijven en zelf niet op te vallen. Fysieke testen dus bijna niet nodig.

 • André ortier

  Beste Mohamed, ik ben 58 en doe ook nog iedere jaar deze testen om verder te kunnen arbitreren. 40 x 75m (dit is iets meer dan van de ene backlijn naar de andere) in 18 sec ipv 15 en de "sprintjes". Ik daag jou en iedereen uit dit eens te proberen. Je zal dan wel een toontje lager zingen, tenzij je een getraind atleet bent en geen recreant, zoals de meesten onder ons.

 • Marc Suys

  welke testen moet de VAR afleggen?