Exclusief voor abonnees

Al acht trainers beten tanden stuk op plannetje Marc Brys: "Ik kruip in hoofd van collega"

BELGA
Hein Vanhaezebrouck was zondag de achtste trainer die geen antwoord vond op de tactiek van Marc Brys (56). STVV presenteert zich dit seizoen als een onvermurwbaar elftal en daar is de hand van Brys zeker niet vreemd aan. Alleen in Michel Preud'homme moest hij zijn meerdere erkennen. "Dat was net onze beste match. Die uitslag ging tegen alle logica in."

Een beperkte spelerscarrière, een diploma van kinesitherapeut, 20 jaar ervaring als politieman. Niet meteen de referenties die je op het cv van een coach in eerste klasse verwacht. Toch werpt Marc Brys zich dit seizoen op als één van de meeste bekwame coaches op het hoogste niveau. Na enkele jaren in het Midden-Oosten en in 1B bij 'zijn' Beerschot, is Brys helemaal terug. STVV leeft dankzij hem boven zijn stand en deelt de zesde plek met AA Gent. Negen competitieduels en nog maar één nederlaag, op het veld van Standard. "Laat dat net onze beste match geweest zijn", zegt Brys. "Die verdienden we zeker niet te verliezen. Onze eerste overwinning tegen Oostende was dan weer onze slechtste wedstrijd tot dusver. Ons parcours mag gezien worden. Alleen hadden we moeite met scoren. Dat is een kwaliteit, dat moet je toegeven, maar hoe meer je daar de nadruk op legt, hoe contraproductiever dat werkt. Onze overwinningen tegen Gent en Antwerp waren de bevestiging. Dat gelijkspel tegen Genk stijgt alleen maar in waarde als je ziet hoe zij door de competitie denderen. Wat Clement daar neerzet, is indrukwekkend."

Je hebt 29% van dit artikel gelezen
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roger Deprez

  Het is wel de waarheid, hebben wij bij Racing (Genk) ook ondervonden. Het mooi voetbal van Genk werd niet overklast zeker niet maar ze komen op ons veld een gelijk spel weg halen. Hoe ze het gedaan hebben doet niet ter zaken maar wel efficiënt.

 • Charly Briffoz

  Als ik dat zo lees, er zijn toch veel haatdragende mensen. En kunnen niet verdragen dat de zon voor iedereen schijnt.

 • Erwin Hyndrikx

  Het voetbal van Brys: betonvoetbal of catenaccio of nog Frans wereldkampioensschapssvoetbal... Allen voor de goal en counteren. Het is geen kunst en het lijkt nergens op. Het is (tijdelijk) wel efficiënt. Een heel jaar op deze manier spelen lukt (gelukkig) echter niet.

 • Frederik Buntinx

  Tegen Genk hebben ze ook wel geluk gehad ! Hoeveel keer heeft Genk de paal of deklat wel geraakt ? 6 keer dacht ik .

 • FRANK BERTELS

  just marc alleen zie je bij u nooit voetbal voor de rest nen toffe pee/rat zene