Ajax zoekt opvolger Frenkie de Jong bij Standard in Razvan Marin

Razvan Marin.
Photo News Razvan Marin.

Standard speelt deze zomer zo goed als zeker een sterkhouder kwijt aan Ajax. De Amsterdammers hebben volgens Le Soir  een akkoord op clubniveau rond Razvan Marin, die een optie is om het vertrek van Frenkie de Jong naar FC Barcelona op te vangen. De Roemeense middenvelder (22) speelt zich met 5 goals en even veel assists al een heel seizoen in de kijker op Sclessin en maakte ook indruk in de dubbele confrontatie van Standard eerder dit seizoen tegen de Amsterdammers. De Rouches gingen in de voorlaatste ronde van de kwalificatie om Champions League zwaar onderuit in de ArenA nadat het thuis nog 2-2 werd. Marin, die nog een contract heeft tot 2023 bij Standard, kan bij Ajax voor 5 jaar kunnen tekenen en moet een slordige 12 miljoen euro kosten. Geld is niet meteen een probleem voor de vice-leider in de Eredivisie: het kreeg onlangs 75 miljoen euro voor Frenkie de Jong en ook die andere talentknaap, Matthijs de Ligt, wordt bij menig Europese topclub gesignaleerd. 

Frenkie de Jong ging gisteren met Oranje de boot in tegen Duitsland (2-3).
VI Images Frenkie de Jong ging gisteren met Oranje de boot in tegen Duitsland (2-3).12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fabrice Braccio

  Ik heb hem heel dikwijls bezig gezien en als ik van Standard was zou ik hem voor 10 miljoen verkopen en 20% van de doorverkoopprijs vragen want dat gaat zeker meer opbrengen.Voor deze jongen is Ajax geen eindstation, die gaat nog hoger eindigen.Bandé had een half seizoen in Mechelen dat hij uitblonk.Razvan doet dit al 2 jaar zowel met Roemenië als in de EL.En ja hij heeft indruk gemaakt bij Ajax in het onderlinge duel voorronde CL

 • jacques weterings

  Aad De Mos noemt Martin 'n zéér goede aankoop. Nog volgens hem kan Ajax die binnen afzienbare tijd voor het drievoudige verkopen.

 • RICHARD VISSER

  Een vervanger voor frenkie. Weg gesmeten geld net als Bandé vorig seizoen. Ze mogen mij ook kopen 10miljoen is goed

 • jacques weterings

  En trouwens wat heet " waard zijn ". Iets is waard wat 'n gek er voor geeft en als dat voor één zaak geldt is het voor voetballers. En dat Marin beter is dan Frenky moet ie dan maar snel bewijzen. Als dat waar moest zijn zou Barca mss met 'n bod komen van 100 mio of iets in die range ?

 • sabine martin

  dat noemen ze in standard dan bouwen aan een project ik ben al zo lang supporter maar begrijp het niet meer