Ai Ai Gent: Hannes Van Der Bruggen zadelt zijn ex-ploeg op met dramatische nul op zes

BELGA
KAA Gent
GNT
KAA Gent GNT
1
2
KV Kortrijk KVK
KVK
KV Kortrijk
Nul op zes. Dat is het dramatische rapport voor het hyperambitieuze AA Gent na de eerste twee speeldagen van het nieuwe seizoen. Ook thuis tegen KV Kortrijk gingen de Buffalo’s, die opnieuw ver onder de verwachtingen bleven, onderuit: 1-2.

’t Moest ongetwijfeld tellen als een statement, de drie ingrepen die Jess Thorup deed na de 2-1-nederlaag tegen STVV. Bezus, maar vooral Depoitre en Kaminski werden geslachtofferd, Niangbo en nieuwkomers Dorsch en Roef kwamen in hun plaats. Maar ook hun aanwezigheid inspireerde de Buffalo’s allerminst tot grootste daden. Een knal van Yaremchuk, prima gered door Jakubech, en enkele vrije trappen: alleen zo kon de thuisploeg wat gevaar ontwikkelen in de eerste helft. Maar al combinerend tot kansen komen bleek o zo moeilijk, net zoals tegen STVV vorige week. Niet dat Kortrijk daar veel tegenover stelde, maar bij de eerste echte tegenprik was het wel ineens raak. Van Der Bruggen en Lepoint, nota bene twee spelers met een verleden in Gent, brachten Moffi in stelling en die haalde de trekker meteen over – al zag Plastun er hier toch weer niet te best uit. Op slag van rust stond het zelfs nog bijna 0-2, maar Roef had een uitstékende reflex in huis op het schot van Van Der Bruggen.

BELGA

Gelukkig heeft AA Gent wel nog altijd iets om op terug te vallen: de stilstaande fases van Sven Kums. Kort voor het uur schilderde de gewezen Gouden Schoen een hoekschop op het hoofd van Plastun, en die kopte zijn tweede in evenveel matchen tegen de touwen. Intussen had Thorup het ook al over een andere boeg gegooid en had hij met Yaremchuk en invallers Depoitre en Kleindienst voorin drie torens geposteerd. Maar ook zo lukte het niet. Kleindienst kopte een wenkende kans naast, Depoitre zag zijn schot(je) gestopt door Jakubech. ’t Werd zelfs nog erger, want de Buffalo’s zouden finaal opnieuw in het zand bijten. Symbolisch genoeg was het Hannes Van Der Bruggen die zijn ex-team op aangeven van Mboyo, ook al ex-Gent, met een knappe goal met een nul op zes opzadelde. Tijd om te bezinnen, AA Gent…

Lees ook:

Onze Gent-watcher ziet dat Thorup nog geen oplossing heeft voor vertrek David: “Vraag is hoelang bestuur geduldig blijft” (+)

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Filip De Graeve

  Louwagie en de witte, bedankt om de club terug zo financieel terug gezond te maken. Nu de spelers aan het lopen krijgen en wat snelheid in hun spel krijgen en we zijn vertrokken. Zeker Plastun mag het strijkijzer dat hij meedraagt aan de kant laten, man wat is die traag.

 • Yvan Beelaert

  Wat was Gent onmondig voorin ,maar als je natuurlijk kiest voor geld in plaats van een goeie ploeg ,moet je dus niet verwonderd zijn

 • willems michel

  KAAG verliest 1-2 tegen KVK. KVK verloor verleden week met 1-3 tegen WB. Ge moet niet vragen hoe sterk WB, een ploeg voor de meesten voor 1B, is.

 • Nolle Verdonck

  Wat is het probleem? Het belangrijkste is toch dat oefenpot tegen club gewonnen werd. Het zal ook het hoogtepunt van dit seizoen zijn.

 • Jos Waarheid

  Kaminski is van vorig seizoen al twijfelachtig. Een andere keeperstrainer zal ook eens niet slecht zijn. Misschien heeft hij een andere aanpak nodig. Kwaliteiten heeft hij,maar deemstert stilaan weg.