AA Gent wint op een diefje tegen Waasland-Beveren

PHOTO_NEWS
AA Gent heeft zijn tweede overwinning van het seizoen beet, maar echt verdiend was het niet. De Buffalo's gingen in de slotfase op een diefje winnen op het veld van Waasland-Beveren: 0-2. Van der Bruggen en Brüls, de beste bezoekers op het veld, zorgden voor de doelpunten. Bittere pil voor de thuisploeg, die minstens een punt verdiend had. De Buffalo's rukken op naar de vijfde plaats in het klassement, met zeven punten uit vier wedstrijden. Waasland-Beveren deelt met Cercle Brugge en Beerschot de rode lantaarn, met amper één puntje.

Nog geen sprake van een crisis bij AA Gent na het Europese debacle en 1 op 6 in de competitie, maar dan moest er vanavond toch gewonnen worden op de Freethiel. Coach Sollied wijzigde zijn elftal opnieuw op vijf plaatsen: Arzo en N'Diaye namen hun plaats weer in na een schorsing, Arbitman moest voor de doelpunten zorgen. Cendros maakte als derde Spanjaard zijn debuut in de verdediging. Skarabot, Wallace, Conte, Messoudi en de geblesseerde Kola verdwenen daardoor uit de basis. Thijs was nog niet fit genoeg om zijn plaats opnieuw in te nemen. Bij de thuisploeg was aanwinst en ex-Gentenaar Lepoint nog niet speelgerechtigd.

De bezoekers begonnen het beste aan de wedstrijd met twee kansen voor Brüls, maar de Buffalo zag Clepkens twee keer een doelpunt voorkomen. De thuisploeg kon daar niet veel tegenover stellen: veel goede wil, dat wel, maar echte kansen leverde dat niet op. Na de drinkpauze zakte Gent wat weg, waardoor de thuisploeg zijn kans rook. Een kopbal van Plut was echter te zwak om Padt te verrassen. Debutant Cendros maakte geen al te zekere indruk en werkte vlak voor de pauze Ladrière tegen de vlakte maar de ref gaf geen krimp. Een minuutje later werd de goal van D'Ulivo terecht afgekeurd wegens buitenspel. Na een redelijk evenwichtige eerste helft konden beide ploegen met 0-0 leven aan de rust.

Ook na de pauze waren het de bezoekers die op zoek gingen naar een goal. Brüls- weer hij- zag zijn pegel echter op de lat spatten. Daarna was het heel wat minder bij de Buffalo's. Waasland-Beveren kwam meer en meer opzetten en maakte het de Spaanse defensie van Gent aardig moeilijk. Vooral invaller Da Silva deed de bezoekers regelmatig pijn. Zoals zo vaak als er een goal in de lucht hangt, kreeg de thuisploeg het deksel op de neus. Eerst zorgde Van der Bruggen voor de 0-1 en een paar minuten later bood Conte Brüls de 0-2 op een schoteltje aan. Boeken toe voor de thuisploeg en een gevleide zege voor de Buffalo's.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS